Niujorko teisėjas skyrė D. Trumpui baudą už tylėjimo įsakymo pažeidimus | KaunoDiena.lt

NIUJORKO TEISĖJAS SKYRĖ D. TRUMPUI BAUDĄ UŽ TYLĖJIMO ĮSAKYMO PAŽEIDIMUS

Niujorko teismo teisėjas, pirmininkaujantis Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) bylos dėl įtariamai nuslėptų mokėjimų už tylą nagrinėjimui, pirmadienį skyrė buvusiam JAV prezidentui 9 tūkst. dolerių (maždaug 8,4 tūkst. eurų) baudą už daugkartinius konfidencialumo įsakymo pažeidimus.

Juanas Merchanas (Chuanas Merčanas) nubaudė D. Trumpą už tai, kad šis pažeidė jo įsakymą viešai nepulti liudytojų, prisiekusiųjų, teismo darbuotojų ir jų giminaičių.

J. Merchanas skyrė D. Trumpui po 1 000 JAV dolerių baudą už devynis konkrečius įsakymo pažeidimus.

Jis nurodė jam iki antradienio popietės pašalinti septynis, jo žodžiais, įžeidžiančius įrašus iš savo paskyros socialiniame tinkle „Truth Social“ ir du iš kampanijos interneto svetainės.

Teisėjas taip pat įspėjo buvusį prezidentą, kad jis gali būti pasodintas į kalėjimą, jei ir toliau pažeidinės įsakymą dėl tylėjimo.

„Atsakovas įspėjamas, kad Teismas netoleruos nuolatinių tyčinių jo teisėtų nurodymų pažeidimų ir kad, jei tai bus būtina ir tinkama atsižvelgiant į aplinkybes, skirs įkalinimo bausmę“, – sakė J. Merchanas

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ALGIRDAS.

Amerika nusigyveno su prezidentais - su išbyrėjusiais pelenais , pasulio demokratijos lopšyje prezidentu gali būti ir zekas .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS