PAR prezidentas – V. Putinui: karas turi baigtis | KaunoDiena.lt

PAR PREZIDENTAS – V. PUTINUI: KARAS TURI BAIGTIS

  • 0

Pietų Afrikos Respublikos (PAR) prezidentas Cyrilas Ramaphosa (Sirilas Ramafosa), atvykęs į Rusiją kaip taikos siekiančios delegacijos narys, savo Rusijos kolegai Vladimirui Putinui šeštadienį pareiškė, kad konfliktas Ukrainoje turi būti nutrauktas.

Šis karas turi baigtis... Jis [konfliktas] turi būti išspręstas derybomis ir diplomatinėmis priemonėmis“, – sakė C. Ramaphosa.

Jis pridūrė, kad jo delegacija, kurią sudaro septynių Afrikos šalių vadovai, „atvyko su labai aiškia žinia: šis karas turi būti baigtas“.

„Šis karas daro neigiamą poveikį Afrikos žemynui ir daugeliui kitų pasaulio šalių“, – pareiškė C. Ramaphosa prieš oficialias derybas su Rusijos prezidentu.

Penktadienį delegacija Kyjive buvo susitikusi su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

„Atvykome išklausyti jūsų ir per jus išgirsti Rusijos žmonių balsą“, – sakė Komorų prezidentas Azali Assoumani (Azalis Asumanis), kuris šiuo metu taip pat vadovauja Afrikos Sąjungai.

„Norėjome paskatinti jus pradėti derybas su Ukraina“, – pridūrė jis.

Afrikos šalių nuomonės dėl atsako į konfliktą išsiskyrė: kai kurios iš jų stojo Ukrainos pusėn, o kitos liko neutralios arba linkusios palaikyti Maskvą.

Gairės: PAR prezidentas, karas Ukrainoje, Vladimiras Putinas, Cyrilas Ramaphosa
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS