Pasiligojęs Čekijos prezidentas balsuos namuose | KaunoDiena.lt

PASILIGOJĘS ČEKIJOS PREZIDENTAS BALSUOS NAMUOSE

Čekijos prezidentas Milošas Zemanas atiduos savo balsą per būsimus parlamento rinkimus savo rezidencijoje, pranešė jo biuras ketvirtadienį, sukeldamas spėliones apie prastą jo sveikatą.

M. Zemano gydytojas ketvirtadienį aplankė prezidentą ir „nerekomendavo jam balsuoti rinkimų apylinkėje“ per penktadienį ir šeštadienį vyksiančius rinkimus, sakoma M. Zemano atstovo spaudai Jiri Ovcaceko pranešime. Jame priduriama, kad remdamasis gydytojo rekomendacijomis M.  Zemanas taip pat pakoreguos savo ateinančių dienų programą, bet daugiau jokių detalių nepateikta.

77-erių prorusiškas ir prokiniškas M. Zemanas rugsėjį aštuonias dienas praleido ligoninėje, kad pataisytų sveikatą, kaip apibūdino jo biuras, nes buvo išsekęs ir dehidratuotas. Pirmadienį jis apsilankė pas savo gydytoją, o Čekijos žiniasklaida pranešė, kad jis atmetė gydytojo patarimą vykti į ligoninę papildomam patikrinimui.

Ketvirtadienį M. Zemano biuras pareiškė, kad paduos į teismą buvusį ministrą ir gydytoją, leidusius suprasti, kad M. Zemanas serga ciroze dėl nesaikingo gyvenimo būdo.

M. Zemano pirmtakas Vaclavas Klausas ketvirtadienį radijui „Impuls“ sakė, kad M. Zemanas turi „kepenų problemą“. „Manau, jog  kiekvienas mažas vaikas žino, kad jis turi rimtų sveikatos problemų ir kad tai tikrai lemia jo gyvenimo būdas – stiklas vienoje rankoje ir cigaretė kitoje“, – kalbėjo V. Klausas.

M. Zemanas, kenčiantis diabetinę neuropatiją, nuo šių metų pradžios pririšusią jį prie neįgaliųjų vežimėlio, turi paskirti naują ministrą pirmininką. Jis jau leido suprasti, kad skirs milijardierių populistą dabartinį premjerą Andrejų Babišą, artimą savo sąjungininką, kurio judėjimas ANO (TAIP) tikriausiai laimės rinkimus.

Paprastai M. Zemanas balsuoja mokykloje vakariniame Prahos pakraštyje.

Per 2018 m. prezidento rinkimus, kai laimėjo antrąją penkerių metų kadenciją, M. Zemaną užpuolė pusnuogė „Femen“ grupės aktyvistė išvadinusi jį „Putino šliundra“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS