Popiežius į Vatikaną kvies Libano krikščionių lyderius | KaunoDiena.lt

POPIEŽIUS Į VATIKANĄ KVIES LIBANO KRIKŠČIONIŲ LYDERIUS

  • 0

Popiežius Pranciškus sekmadienį pranešė, jog liepos 1 dieną pakvies į Vatikaną Libano krikščionių lyderius apmąstyti ir pasimelsti už „taiką ir stabilumą“ šioje ekonominių problemų bei politinės krizės apimtoje Artimųjų Rytų šalyje.

Libanas išgyvena didžiausią finansinę krizę nuo 1975-1990 pilietinio karo. Šiuo metu šalyje žemiau skurdo ribos gyvena daugiau nei pusė gyventojų. Tačiau tarpusavyje besipykstantys politikai niekaip nesutaria dėl naujos vyriausybės, kuri pakeistų laikinąją vyriausybei, kuriai vadovauja Hassanas Diabas (Hasanas Diabas). Pastarasis atsistatydino dėl pernai vasarą uoste įvykusio milžiniško sprogimo.

„Liepos 1 dieną Vatikane susitiksiu su krikščioniškųjų Libano bendruomenių pagrindiniais lyderiais, kad praleistume dieną apmąstydami nerimą keliančią šalies situaciją ir kartu pasimelstume už taikos ir stabilumo dovaną“, – sakė pontifikas.

Per sekmadienio „Viešpaties angelo“ maldą Pranciškus paragino tikinčiuosius „rengiantis šiam įvykiui solidariai pasimelsti siekiant taikesnės ateities šiai mylimai šaliai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS