Popiežius ragina konfliktus spręsti derybomis | KaunoDiena.lt

POPIEŽIUS RAGINA KONFLIKTUS SPRĘSTI DERYBOMIS

Dėl daugybės ginkluotų konfliktų pasaulyje popiežius Pranciškus paragino ieškoti sprendimų prie derybų stalo.

„Visų kariaujančių šalių prašau: nutraukite karą. Siekite derybų. Siekite taikos“, – sakė Katalikų bažnyčios vadovas trečiadienio vakarą parodytame interviu JAV televizijos stočiai CBS. – Derybomis pasiekta taika yra geriau nei nesibaigiantis karas“.

Paklaustas, ar pats galėtų būti tarpininku konfliktuose, 87-erių pontifikas teigė: „Aš galiu melstis. Darau tai. Daug meldžiuosi“.

Pranciškus tiesiogiai neatsakė į klausimą, ar po daugiau kaip dviejų metų karo Ukrainoje turi žinutę Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui. Jis į tai reagavo bendru raginimu užbaigti konfliktus.

Praėjusį mėnesį kitas popiežiaus TV interviu sukėlė didelį nepasitenkinimą Ukrainoje. Jame jis patarė pagalvoti apie „baltos vėliavos“ iškėlimą – karo metais tai laikoma kapituliacijos ženklu.

Interviu Pranciškus taip pat vengė atsakyti ir į klausimą, ar badaujančių palestiniečių vaikų Gazos Ruože vaizdus galima prilyginti genocidui, kuriuo Izraelį kaltina įvairios šalys. Jis tik pasakė, jog iš kasdieninių pokalbių telefonu žino, kad padėtis Gazos Ruože yra „labai, labai sunki“.

Tačiau popiežius turėjo aiškią poziciją, kai jo buvo pasiteirauta apie žmones, kurie neigia klimato kaitą. „Tie žmonės išprotėję. Net jei jiems rodai tyrimus, jie jais netiki, – kalbėjo Pranciškus. – Klimato kaita egzistuoja“.

Gairės: Popiežius, Pranciškus, ginkluoti konfliktai, derybos, karas Ukrainoje, Gazos ruožas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS