Prancūzija abejoja husių pranešimais dėl atakų Saudo Arabijoje | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIJA ABEJOJA HUSIŲ PRANEŠIMAIS DĖL ATAKŲ SAUDO ARABIJOJE

Prancūzijos diplomatijos vadovas ketvirtadienį išreiškė abejonių dėl husių pranešimų, kad jie yra atsakingi už praėjusio savaitgalio dronų atakas prieš Saudo Arabijos naftos pramonės infrastruktūrą.

Prancūzų užsienio reikalų ministras Jeanas-Yves'as Le Drianas (Žanas Ivas Le Drianas) televizijai „CNews“ sakė, kad tie pareiškimai „nėra labai įtikinami“. Jis nenurodė, kas galėtų būti atsakingas už šeštadienio atakas, bet pakartojo, kad Prancūzija į Saudo Arabiją išsiuntė savo ekspertų, kad ištirtų, kas įvyko.

JAV ir Saudo Arabija įtaria, kad Iranas atsakingas už ataką prieš didžiausią Saudo Arabijoje ir pasaulyje naftos apdorojimo įmonę, taip pat vieną naftos telkinį.

J.-Y. Le Drianas paragino Iraną gerbti savo įsipareigojimus pagal 2015-ųjų branduolinį susitarimą ir „grįžti prie (derybų) stalo“, kad būtų atkurta ramybė Persijos įlankos regione.

Jo teigimu, Prancūzija kalbasi su „visais regione“, besistengdama rasti diplomatinį sprendimą ir išvengti naujo karinio konflikto.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

varle

tie varliaedziai nei mato, nei girdi, bet mala liezuviu. nors grazu, kad lietuviui diplomatui Milasiui prancuzai pastate paminkla...

Jeigu varledžiai jau 3 metai

Nemato kad emiratai vykdo agressija prieš Iemena tai apie ka aplamai kalbeti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS