Prancūzija ragina JAV aktyviau bendradarbiauti kovojant su terorizmo grėsmėmis | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIJA RAGINA JAV AKTYVIAU BENDRADARBIAUTI KOVOJANT SU TERORIZMO GRĖSMĖMIS

Prancūzijos vidaus reikalų ministras, penktadienį viešėdamas Jungtinėse Valstijose, perspėjo dėl artėjančio terorizmo grėsmės padidėjimo Europoje ir sakė, kad prieš 2024 metų Paryžiuje vyksiančias olimpines žaidynes paprašė Vašingtono sustiprinti bendradarbiavimą.

Kalbėdamas apie JAV pasitraukimą iš Afganistano, sumažėjusią Prancūzijos įtaką Afrikoje ir grupuotės „Islamo valstybė“ atsikūrimą Levante, Geraldas Darmaninas (Žeraldas Darmanenas) interviu naujienų agentūrai AFP teigė, kad tai didelės rizikos metas.

Jis baigė dviejų dienų vizitą Vašingtone ir Niujorke, kurio tikslas – stiprinti Prancūzijos ir JAV policijos ir teismų bendradarbiavimą kovojant su terorizmu ir sunkiais nusikaltimais.

„Atvykome jiems priminti, kad europiečiams ir Prancūzijai didžiausią pavojų kelia sunitų islamistų terorizmas ir kad žvalgybos tarnybų bendradarbiavimas kovos su terorizmu srityje yra absoliučiai būtinas“, – interviu Niujorke sakė G. Darmaninas.

Jis pridūrė, kad „šiuo metu, kai amerikiečiai galbūt labiau vertina vidaus iššūkius – baltųjų viršenybę, pasikartojančias šaudynes, sąmokslą –, jie neturi pamiršti to, kas mums Europoje atrodo kaip pirmoji grėsmė: sunitų terorizmas“.

Jis kalbėjosi su generalinio prokuroro pavaduotoja Lisa Monaco (Liza Monako) ir vidaus saugumo sekretoriumi Alejandro Mayorkasu (Alechandru Majorkasu), taip pat apsilankė Federalinio tyrimų biuro (FTB) mokymo centre Kvantike, Virdžinijos valstijoje.

Niujorke jis susitiko su policijos komisare Keechant Sewell (Kičant Siuel) aptarti viešosios tvarkos ir saugumo priemonių, susijusių su svarbiais tarptautiniais renginiais, ir pažymėjo, kad Prancūzija ruošiasi 2024 metų liepos mėnesį vyksiančioms olimpinėms žaidynėms, taip pat pasaulio regbio čempionatui ir popiežiaus Pranciškaus vizitui Marselyje vėliau šiais metais.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS