Prancūzija sieks visiškai atsisakyti rusiškų dujų | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIJA SIEKS VISIŠKAI ATSISAKYTI RUSIŠKŲ DUJŲ

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ketvirtadienį pareiškė, kad jo šalis sieks kuo greičiau visiškai atsisakyti dujų importo iš Rusijos.

E. Macronas interviu kanalui TF1 pareiškė, kad Prancūzija jau diversifikuoja savo energijos šaltinius ir kaupia atsargas artėjančiai žiemai. „Rusija jau pradėjo riboti dujų tiekimą“, – teigė prezidentas. Pasak jo, taip Maskva siunčia labai aiškią žinutę, kad yra pasirengusi naudoti dujas kaip „karo įrankį“.

„Turėsime visiškai atsisakyti rusiškų dujų“, – kalbėjo E. Macronas. Jis perspėjo, kad vykstant atitinkamo importo atsisakymui „ši vasara ir rudens pradžia greičiausiai bus labai sudėtinga“. Nors E. Macronas pažymėjo, kad Prancūzija šiemet suvartojo mažiau energijos nei praėjusiais metais, valstybės vadovas vis vien paragino tautiečius ir pramonę riboti jos švaistymą. „Visi kartu turime vykdyti susilaikymo politiką“, – nurodė jis ir pabrėžė, kad tai bus naudinga ne tik siekiant energetinės nepriklausomybės, o ir klimato atžvilgiu.

Prancūzijos prezidentas pridūrė, kad jo šalis ir toliau padės Ukrainai gintis nuo Rusijos invazijos ir tęs sankcijų Maskvai taikymą.

Gairės: Emmanuelis Macronas, karas Ukrainoje, rusiškos dujos, Prancūzija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS