Prancūzija smerkia „agresyvius“ Turkijos karinio laivyno veiksmus | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIJA SMERKIA „AGRESYVIUS“ TURKIJOS KARINIO LAIVYNO VEIKSMUS

Prancūzijos gynybos ministerija trečiadienį paskelbė apie „ypač agresyvius“ Turkijos fregatų veiksmus prieš Prancūzijos karinio jūrų laivyno laivą, dalyvaujantį NATO misijoje Viduržemio jūroje.

Prancūzų jūrininkai prieš kelias savaites bandė patikrinti vieną krovininį laivą, kilus įtarimų, kad juo gabenami ginklai į Libiją, o tai draudžia Jungtinių Tautų ginklų embargas. 

Tačiau Turkijos fregatos agresyviai elgėsi Prancūzijos laivų atžvilgiu, leisdamos suprasti, kad artėja raketos paleidimas, nurodė ministerija.

„Tai yra ypač agresyvūs veiksmai, netinkami sąjungininkės (veiksmai) prieš NATO laivą“, – sakė ministerijos pareigūnas, nenorėjęs skelbti savo pavardės.

„Mes laikome tai ypač rimtu reikalu“ ir „negalime sutikti su tokiu sąjungininkės elgesiu, kad ji taip elgiasi prieš NATO laivą, vadovaujamą NATO, vykdantį NATO misiją“, – sakė pareigūnas.

Apie šį incidentą paskelbta artėjant trečiadienį numatytoms NATO gynybos ministrų deryboms vaizdo ryšiu.

Įtampa tarp Prancūzijos ir Turkijos dėl abiejų šalių užimamų pozicijų Libijos pilietiniame kare pastaruoju metu išaugo.

Turkija palaiko JT pripažįstamą Tripolio vyriausybę, o Prancūzija, kaip įtariama, rodo palankumą  Libijos rytinę dalį kontroliuojančių pajėgų vadui maršalui Khalifui Haftarui (Chalifui Haftarui). 

Šią savaitę Ankara pasmerkė „nepriimtiną“ Prancūzijos kritiką dėl ginklų ir kovotojų siuntimo  Nacionalinės santarvės vyriausybės (NSV) pajėgoms. Paryžius tai pavadino JT ginklų embargo „tiesioginiu pažeidimu“.

„Šie laivų tarp Turkijos ir Misratos srautai, kuriuos kartais lydi Turkijos fregatos, neprisideda prie padėties deeskalacijos“, – Prancūzijos ministerijos pareigūnas sakė trečiadienį.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nigga

Varlegyviam laikas gryzt i Afrika kur ju šaknys ir netrukdyt turkam taikos misijos!

Anonimas

Laikas turkus grusti is NATO. Tai azijatai besibuciuojantys su kremliumi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS