Prancūzijos prezidentas ragina V. Putiną paleisti A. Navalną | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIJOS PREZIDENTAS RAGINA V. PUTINĄ PALEISTI A. NAVALNĄ

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) ketvirtadienį per pokalbį telefonu su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu dar kartą paragino paleisti kalinamą rusų opozicionierių Aleksejų Navalną, paskelbė Eliziejaus rūmai.

„Respublikos prezidentas paragino paleisti Aleksejų Navalną pagal Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) sprendimus, praėjus metams po bandymo... jį nužudyti“, – sakoma komunikate, paskelbtame Prancūzijos lyderio kanceliarijos interneto svetainėje.

„Jis taip pat palinkėjo, kad Rusijos parlamento rinkimai rugsėjį įvyktų gerbiant ESBO (Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos) kriterijus“, – sakoma dokumente.

Jame nurodoma, kad prezidentai kalbėjosi daugiau kaip pusantros valandos.

Respublikos prezidentas paragino paleisti Aleksejų Navalną pagal Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) sprendimus, praėjus metams po bandymo... jį nužudyti.

Lyderiai apsikeitė padėties Afganistane vertinimais, nuomonėmis apie ten vykdomą evakuaciją, svarbiausiais lūkesčiais dėl Talibano. Kalbėta apie kovą su narkotikais ir nelegalią ginklų apyvartą, tarptautinius teroristinius judėjimus, pagarbą moterų teisėms.

„Prezidentai sutarė artimiausiomis dienomis ir savaitėmis glaudžiai koordinuoti ir dvišalius... [veiksmus], ir [veiksmus] Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje, G-20 (Didžiajame dvidešimtuke)", – sakoma pranešime.

E. Macronas taip pat išreiškė susirūpinimą atsinaujinusia įtampa tarp Armėnijos ir Azerbaidžano.

„Abu prezidentai patvirtino bendrą valią dėl to, kad Minsko grupės pirmininkai vaidintų didesnį vaidmenį, siekiant patikimų sprendimų po 2020 metų rudens karo ir 2020-ųjų lapkričio 9-osios trišalio susitarimo“, – nurodoma pranešime.

Dėl Ukrainos Prancūzijos prezidentas „patvirtino savo poziciją veikti dėl Minsko susitarimų įgyvendinimo“. Tam reikia „visų šalių, įskaitant Rusiją, įsipareigojimo“, pabrėžė Eliziejaus rūmai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kodėl Maronui neparaginti Johnsoną paleisti J. Assange'a?

Kodėl Maronui neparaginti Johnsoną paleisti J. Assange'a?

Juzapota

Atrado durniu kurie galvoja kad Putinas paleis Makarono pakalika

kauniete

TAM PRAŠYTOJUI PAČIAM GRESE TAUTOS TEISMAS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS