Princas Charlesas smerkia vyriausybės Ruandos planą | KaunoDiena.lt

PRINCAS CHARLESAS SMERKIA VYRIAUSYBĖS RUANDOS PLANĄ

Jungtinės Karalystės princas Charlesas (Čarlzas) vyriausybės planą išsiųsti prieglobsčio prašytojus į Ruandą pavadino pasibaisėtinu, sakoma šeštadienį paskelbtame straipsnyje.

Britų vyriausybė ketina antradienį į Ruandą nuskraidinti pirmąjį lėktuvą su 31 prieglobsčio prašytoju.

Tą planuojama padaryti prieš pat Charlesui pradedant atstovauti savo motinai karalienei Elizabeth II (Elzbietos II) Tautų Sandraugos aukščiausio lygio susitikime Kigalyje.

Su šia šalimi JK anksčiau pasiekė susitarimą, kad vieniši vyrai, mažais laiveliais atplaukiantys į Britaniją per Lamanšo sąsiaurį, bus skraidinami į Ruandą, esančią už 6,4 tūkst. km, kol bus išnagrinėti jų prieglobsčio prašymai.

Ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas), kuris taip pat dalyvaus aukščiausio lygio susitikime, pasveikino savo vyriausybės pergalę penktadienį vykusiame Aukščiausiojo Teismo posėdyje, nors apeliacinis skundas dar bus nagrinėjamas pirmadienį.

„Negalime leisti, kad prekeiviai žmonėmis rizikuotų žmonių gyvybėmis, o mūsų pasaulyje pirmaujanti partnerystė padės sugriauti šių negailestingų nusikaltėlių verslo modelį“, – tviteryje rašė B. Johnsonas.

Tuo metu leidinys „The Times“ skelbia, kad Charlesas prisidėjo prie šį planą smerkiančiųjų, įskaitant aukšto rango krikščionių dvasininkus. Jis baiminasi, kad šis klausimas gali aptemdyti birželio 24–25 dienomis vyksiantį Sandraugos aukščiausio lygio susitikimą.

„Jis pasakė, kad yra daugiau nei nusivylęs tokia politika“, – laikraštis citavo neįvardytą šaltinį.

„Jis sakė, kad, jo nuomone, visas šis vyriausybės požiūris yra siaubingas. Buvo aišku, kad jam nepadarė įspūdžio vyriausybės veiklos kryptis“, – pridūrė šaltinis.

Charleso atstovas spaudai atsisakė komentuoti privačius pokalbius, tik pakartojo, kad princas „išlieka politiškai neutralus“.

„Politikos klausimus sprendžia vyriausybė“, – pridūrė atstovas spaudai.

Vyriausybė teigia, kad išsiuntimas atgrasys prieglobsčio prašytojus nuo atvykimo į Didžiąją Britaniją nelegaliais keliais, o tiems, kurie tai padarys, pasiūlys išbandyti naują gyvenimą Ruandoje.

Šiais metais pavojingą kelionę jūra iš Prancūzijos į Britaniją jau įveikė daugiau nei 10 tūkst. migrantų – gerokai daugiau nei ankstesniais metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

istatymas-----yra istatymas ...ir privalu juo vadovautis ,o ne valkatauti ...nusikalstant istatymams.

Zelbė

Bezdžionės ir putkinas turi būti padėti vieton

Taigi

Bet geresnis Nei gyvulio RUSKIO! NERA REIKALO LYST KUR NEREIKIA RUANDA Tai ne burlioko fasisto krematoriumai. NIEKO ISMOKS GYVENTI O NE TIK VOGTI NARKOTIKAIS PREKIAUTI IR PASALPU LAUKTI.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS