Prorusiški programišiai teigia nulaužę Prancūzijos Senato internetinę svetainę | KaunoDiena.lt

PRORUSIŠKI PROGRAMIŠIAI TEIGIA NULAUŽĘ PRANCŪZIJOS SENATO INTERNETINĘ SVETAINĘ

  • 0

Prancūzijos Senato internetinė svetainė penktadienį neveikė po to, kai prorusiški programišiai pareiškė, kad ją nulaužė – tai naujausia tokia kibernetinė ataka nuo praėjusių metų, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą.

„Prieiga prie svetainės sutriko nuo šio ryto“, – prieš pat vidurdienį socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė aukštieji parlamento rūmai, teigdami, kad komanda bando pašalinti problemą.

Atsakomybę prisiėmė grupė, platformoje „Telegram“ pasivadinusi „NoName“, teigdama, kad ji veikė dėl to, jog „Prancūzija bendradarbiauja su Ukraina dėl naujo pagalbos paketo, į kurį gali būti įtraukti ginklai“.

Ta pati grupė teigė, kad kovo mėnesį kelioms valandoms išjungė Prancūzijos žemųjų rūmų Nacionalinės Asamblėjos internetinę svetainę.

Ji taip pat teigė, kad praėjusį mėnesį, kai Kanadoje lankėsi Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Šmyhalis, sutrikdė šios šalies vyriausybės internetinių svetainių veikimą.

Tačiau Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau (Džastinas Triudo) nesureikšmino tos atakos, sakydamas, kad kelias valandas neveikiantis tinklalapis „jokiu būdu neatbaidys mūsų nuo tvirtos paramos Ukrainai“.

Gairės: Justinas Trudeau, Denysas Šmyhalis, karas Ukrainoje, Rusija, kibernetinė ataka
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS