PSO dar kartą ragina tęsti skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina | KaunoDiena.lt

PSO DAR KARTĄ RAGINA TĘSTI SKIEPIJIMĄ „ASTRAZENECA“ VAKCINA

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) ketvirtadienį pakartotinai paragino šalis tęsti skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina nuo COVID-19.

Kai kurios Europos šalys sustabdė skiepijimą šia anglų-švedų farmacijos bendrovės sukurta vakcina, pasirodžius pranešimams apie su šia vakcina galimai susijusį kraujo krešulių susidarymą.

PSO pasaulinis patariamasis komitetas dėl vakcinų saugumo penktadienį turi paskelbti „AstraZeneca“ vakcinos saugumo vertinimo išvadas. Ketvirtadienį savo sprendimą dėl tolesnio vakcinos naudojimo turi paskelbti Europos vaistų agentūra (EVA).

„Tačiau šiuo metu „AstraZeneca“ vakcinos nauda gerokai nusveria jos keliamą riziką ir jos naudojimas turėtų būti tęsiamas“, – per spaudos konferenciją sakė PSO Europos regiono direktorius Hansas Kluge.

„Per vakcinavimo kampanijas įprasta pranešti apie galimus nepageidaujamus reiškinius. Tai nebūtinai reiškia, kad jie susiję su skiepijimu“, – teigė jis ir pakartojo PSO raginimą toliau naudoti vakciną, kol šis klausimas nagrinėjamas.

„Šiuo metu mes nežinome, ar kai kurias, ar visas būkles sukėlė vakcina, ar kiti atsitiktiniai veiksniai. PSO vertina naujausius saugumo duomenis, o užbaigus viešai bus paskelbtos išvados“, – pridūrė H. Kluge.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

To RIA

Po 2 dozės parašykite kaip būs.

Ria

Pasiskiepijau,jokiu neigiamu poveikiu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS