PSO: prasidedantis vakcinavimas nereiškia, kad COVID-19 krizė baigėsi | KaunoDiena.lt

PSO: PRASIDEDANTIS VAKCINAVIMAS NEREIŠKIA, KAD COVID-19 KRIZĖ BAIGĖSI

  • 6

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) perspėja, kad sukurtos vakcinos nuo koronavirusinės infekcijos nereiškia, kad ši liga bus stebuklingai eliminuota, Rusijai šeštadienį pradėjus skiepyti rizikos grupės darbuotojus, o kitoms šalims ruošiantis panašiam vajui.

PSO teigimu, būtų klaidinga manyti, jog COVID-19 krizė eina į pabaigą, praėjus beveik metams nuo pandemijos, visame pasaulyje pareikalavusios 1,5 mln. žmonių gyvybių, pradžios.

„Vakcinos nereiškia, kad COVID bus likviduotas“, – pažymėjo PSO ekstremaliųjų situacijų vadovas Michaelas Ryanas (Maiklas Rajenas) ir pridūrė, kad toli gražu ne visi galės pasiskiepyti ateinančių metų pradžioje.

„Vakcinavimas papildys mūsų įrankių rinkinį labai svarbiu, veiksmingu instrumentu. Tačiau vien tik [vakcinų] nepakaks“, – pabrėžė ekspertas.

PSO generalinis direktorius Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas (Tedrosas Adhanomas Gebrejesusas) taip pat paragino nesilaikyti „plintančios nuomonės, kad pandemija baigėsi“, kadangi virusas sparčiai tebeplinta pasaulyje, o dėl to susiduria su didžiuliais sunkumais ligoninės ir medikai.

Maskvos valdžia šeštadienį pranešė, kad Rusijos sostinėje atsidarė 70 vakcinavimo centrų, kuriuose pirmieji galės pasiskiepyti sveikatos priežiūros specialistai, pedagogai ir socialiniai darbuotojai.

PSO perspėjimas nuskambėjo Jungtinėms Valstijoms penktadienį antrą dieną iš eilės užfiksavus naujų COVID-19 atvejų rekordą, šaliai ruošiantis, kaip pareiškė JAV išrinktasis prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas), „tamsiai žiemai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Keista

Apie vaistus jau niekas nekalba nepelninga kaip galima israsti skiepa neisradus vaistu lietuvos mokslinikai turi sukure vaistus bet naudoti ju jiems neleidzia kodel spreskit patys

situs

visus soros PSO juockius laikas jau vezt i gvantagamo sala;;;;;

Ponas

pso, kodel tik vakcinos?O kur vaistai nuo sios zarazos.Jie, kaip buvo info, lyg ir yra.Jeigu niera, tai kodel nekuriami.Galima nesunkiai speti, kodel vakcinos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS