R. T. Erdoganas oficialiai nustatė visuotinių Turkijos rinkimų datą – gegužės 14-ąją | KaunoDiena.lt

R. T. ERDOGANAS OFICIALIAI NUSTATĖ VISUOTINIŲ TURKIJOS RINKIMŲ DATĄ – GEGUŽĖS 14-ĄJĄ

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas), siekiantis pratęsti jau du dešimtmečius trunkantį savo valdymą, penktadienį oficialiai nustatė visuotinių šalies rinkimų datą – jie vyks gegužės 14-ąją.

Jie įvyks nepaisant praėjusį mėnesį įvykusio pražūtingo žemės drebėjimo. Nepakankamai sklandus jo padarinių suvaldymas sukėlė šiam ilgamečiam lyderiui dar daugiau sunkumų siekiant išlaikyti postą.

Tai gali tapti svarbiausiu balsavimu Turkijoje per pastaruosius dešimtmečius. Nuo jo priklausys, ar tarp Rytų ir Vakarų balansuojanti valstybė pasuks demokratiškesniu keliu, ar ir toliau laikysis šio į autoritarines tendencijas polinkį turinčio politiko nustatyto kurso.

R. T. Erdoganas Turkiją valdo nuo 2003 metų: iš pradžių kaip ministras pirmininkas, o nuo 2014-ųjų – kaip prezidentas. Tačiau, daugelio apžvalgininkų nuomone, šių metų rinkimai gali jam būti sunkiausi.

Šalis susiduria su sunkumais ekonomikoje, didėjančia infliacija ir itin galingo žemės drebėjimo padariniais. Nelaimė nusinešė daugiau kaip 46 tūkst. gyvybių, o šimtai tūkstančių žmonių 11-oje Turkijos provincijų glaudžiasi palapinėse ar laikino apgyvendinimo patalpose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS