R. T. Erdoganas: Turkija galėtų patvirtinti Suomijos stojimo į NATO dokumentus be Švedijos | KaunoDiena.lt

R. T. ERDOGANAS: TURKIJA GALĖTŲ PATVIRTINTI SUOMIJOS STOJIMO Į NATO DOKUMENTUS BE ŠVEDIJOS

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) sekmadienį pareiškė, kad Ankara galėtų patvirtinti Suomijos stojimo į NATO dokumentus be jos kaimynės Švedijos.

„Prireikus galime pateikti kitokį atsakymą dėl Suomijos. Švedija bus šokiruota, kai mes pateiksime kitokį atsakymą Suomijai“, – sakė R. T. Erdoganas per televiziją.

Antradienį Ankara atidėjo derybas dėl stojimo į NATO su Švedija ir Suomija. Tai įvyko po to, kai Turkijos prezidentas pasmerkė Stokholmą už tai, kad šis praėjusį savaitgalį leido rengti protestus, per kuriuos prie Turkijos ambasados Švedijoje buvo sudegintas Koranas.

Suomijos ir Švedijos narystės paraiškas turi ratifikuoti visos 30 NATO narių, o tai jau padarė visos, išskyrus Vengriją ir Turkiją. Vengrija pareiškė, kad planuoja tai padaryti vasario mėnesį.

Rusijai beveik prieš metus užpuolus Ukrainą, Švedija ir Suomija atsisakė dešimtmečius taikytos neprisijungimo politikos ir pateikė paraiškas dėl stojimo į NATO.

Birželio pabaigoje Ankara pasirašė memorandumą su Suomija ir Švedija. Tačiau Turkija teigia, kad jos reikalavimai dėl Turkijos piliečių, kuriuos ji nori patraukti baudžiamojon atsakomybėn už „terorizmą“, išdavimo lieka neįvykdyti.

Jei būtinai norite prisijungti prie NATO, grąžinsite mums šiuos teroristus.

R. T. Erdogano komentarai per televizijos transliuotą susitikimą su jaunesniais rinkėjais nuskambėjo artėjant gegužę numatytiems svarbiems rinkimams.

Jis pakartojo savo reikalavimą, kad Švedija perduotų Ankaros ieškomus įtariamuosius.

„Jei būtinai norite prisijungti prie NATO, grąžinsite mums šiuos teroristus“, – sakė R. T. Erdoganas.

„Jūs atsiųsite šiuos teroristus mums, kad galėtumėte įstoti į NATO“, – kalbėjo jis.

Skirtingai nei Švedijos atveju, Turkija nurodė, kad iš esmės neprieštarauja Suomijos stojimui į NATO.

Nors Suomija anksčiau atsisakė spekuliuoti, ar prisijungtų prie Aljanso be Švedijos, antradienį ji užsiminė, kad galėtų eiti link šio tikslo viena, jei „įvyktų kas nors, kas ilgainiui neleistų Švedijai prisijungti“.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Vatnyke kestai-

susigrūsk tą Orbbaną sau užpakalin ir užsikimšk kamščiu .

Raketa

Arteja kremliaus iskrypeliu pedofilu krachas, arteja.. .:D

Kęstas

Dabar Ukraina yra Afganistanas. Niekieno kraštas: "Vengrijos ministras pirmininkas Orbánas praėjusią savaitę pokalbyje su užsienio žurnalistais išsakė jo komentarus. Jis buvo cituojamas straipsnyje portale "The American Conservative". Pasak autoriaus Rodo Dreherio, kuris sakė F.A.Z. bei patvirtino kiti dalyviai, Orbánas sakė, kad Vakarai turi suprasti, jog Rusijos prezidentas Putinas nepralaimės, nes negali sau to leisti politiškai ir bandė užsitikrinti Kijeve palankų režimą, greitai laimėdamas Ukrainą. Kadangi tai neišėjo, dabar jis bando paversti Ukrainą "netinkamu valdymui laužu", kad Vakarai negalėtų ten įsitvirtinti ir NATO negalėtų įsitvirtinti. Orbanas sakė, kad Putinas tai jau padarė Ukrainoje. "Dabar tai Afganistanas. Niekieno kraštas"." (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS