R. T. Erdoganas žada „nepalikti Turkijos teroristams“ | KaunoDiena.lt

R. T. ERDOGANAS ŽADA „NEPALIKTI TURKIJOS TERORISTAMS“

  • 0

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) antradienį pažadėjo nepalikti šalies „teroristams“ po uždraustos Kurdistano darbininkų partijos (PKK) mirtinų išpuolių šalyje.

„Mes neatidavėme ir neatiduosime šalies ateities trims ar penkiems teroristams“, – R.T.Erdoganas sakė kalbėdamas Ankaroje po to, kai per du atskirus kurdų kovotojų išpuolius per tris dienas žuvo 30 Turkijos karių.

„Šioje šalyje kankinių pilkapiai niekada nebuvo tušti. Atrodo, kad jie niekada ir nebus tušti“, – kalbėjo prezidentas.

Tačiau jis pažadėjo, kad „Dievui leidus, daugybę krizių įveikusi Turkija atlaikys ir šį teroro antplūdį“, – sakė R.T.Erdoganas.

Turkijos vyriausybės šaltinis antradienį patvirtino, kad jos sausumos pajėgos, kirtusios sieną su Iraku, persekioja Kurdistano darbo partijos kovotojus po jų kruvinų išpuolių, bet pabrėžė, kad šie įsiveržimai bus trumpalaikiai.

Pasak Turkijos vadovo, saugumo pajėgų operacijos prieš PKK, kurios vykdomos prieš šią separatistinę grupuotę šalyje ir užsienyje, padarė jai „rimtų nuostolių“.

Naujausias smurto protrūkis visiškai sužlugdė 2013 metų paliaubas tarp PKK ir Turkijos.

R.T.Erdoganas kaltina PKK „blokuojant kelią į (konflikto) sureguliavimą“ ir pareiškė, kad „nuo šios akimirkos vienintelis sprendimas, kuriam pritartų valstybė ir jos gyventojai, yra (reikalavimas) šiai teroristinei organizacijai nutraukti savo veiksmus ir sudėti ginklus“.

Pasak prezidento, bet kurie, nesmerkiantieji „šios separatistinės teroristinės organizacijos ir kitų teroristinių organizacijų įvykdytų išpuolių, be jokių išlygų turi problemų dėl ryšio su šia šalimi“.

R.T.Erdoganas taip pat sakė, kad lapkričio 1 dieną numatyti pirmalaikiai rinkimai turėtų padėti išspręsti šias problemas.

„Vieta, kurioje yra suvedinėjamos sąskaitos demokratinėse šalyse, yra balsadėžės, rinkimai“, – kalbėjo jis.

„Tikiuosi, kad lapkričio 1 dieną mūsų žmonės pareikalaus, kad kai kas atsakytų už tai, kas įvyko“, – pridūrė prezidentas.

Jis taip pat paragino politinius varžovus pamiršti „rungtyniavimą“ ir pareiškė, kad „tai, ko mums reikia, yra vienybė“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS