„Reuters“: Lenkija ir Lietuva siūlo itin ambicingas sankcijas Rusijai | KaunoDiena.lt

„REUTERS“: LENKIJA IR LIETUVA SIŪLO ITIN AMBICINGAS SANKCIJAS RUSIJAI

  • 0

Rusijos invazijos metinėms vasario 24 dieną turėtų būti parengtas 10-asis ES sankcijų paketas Rusijai. Lenkija ir Lietuva siūlo Rusijos ekonomikai kirsti dar griežčiau.

„Reuters“ primena, kad Rusija kartoja, jog sankcijos jai neturi didelės įtakos. Ekonomistai su tuo nesutinka, rodydami į lėtėjančią ekonomiką, augantį biudžeto deficitą, krentančią Rusijos naftos kainą, mažėjančias pajamas iš gamtinių išteklių, milžiniškas išlaidas karui, prastas tiesioginių užsienio invesiticijų perspektyvas ateičiai ir daug kitų ženklų. Bet kuriuo atveju, sankcijų politika turi būti tęsiama tol, kol Rusija neišsinešdins iš Ukrainos.

Ukraina ne kartą ragino ES įtraukti ir Rusijos banduolinės energetikos pramonę į sankcijų paketus. „Rosatom“ yra giliai susijusi su centrine Rusijos valdžia. Dabar „Reuters“ praneša, kad Lietuvos ir Lenkijos diplomatai remia tokias sankcijas. Be to, jie ragina nukirpti ir kitą Rusijos pajamų šaltinį – prekybą deimantais su Belgija. Tiesa, pastaroji su tuo nesutinka, nes tai stipriai pakenktų Antverpeno deimantų biržai.

Lenkija bei Lietuva taip pat siūlys atjungti daugiau Rusijos bankų nuo SWIFT ir užblokuoti daugiau Rusijos propagandinių medijos kanalų. Taip pat norima dar labiau sumažinti kainų lubas rusiškai naftai.

„Vis sunkiau ES pasiekti reikiamą vieningą sutarimą dėl didesnių sankcijų. Nepaisant to, mes pasiūlysime ambicingą naują paketą“, – sakė vienas iš neįvardintų diplomatų.

Gairės: sankcijos Rusijai, Lenkija, Lietuva, karas Ukrainoje, ES sankcijos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS