Rusija išsiunčia 20 Čekijos diplomatų | KaunoDiena.lt

RUSIJA IŠSIUNČIA 20 ČEKIJOS DIPLOMATŲ

Reaguodama į 18 Rusijos diplomatų išsiuntimą iš Prahos, Rusija paskelbė 20 Čekijos ambasados ​​Maskvoje darbuotojų nepageidaujamais Rusijoje. Jiems nurodyta iš Rusijos išvykti per kiek daugiau nei parą, sekmadienį vakare pranešė Rusijos užsienio reikalų ministerija.

„Į Rusijos UMR buvo iškviestas Čekijos ambasadorius Vitezslavas Pivonka. Jis buvo informuotas, kad 20 Čekijos ambasados ​​Maskvoje darbuotojų paskelbti persona non grata. Jiems liepta palikti mūsų šalies teritoriją iki balandžio 19 dienos pabaigos“, – teigiama pranešime.

Praha šeštadienį pranešus apie sprendimą išsiųsti 18 Rusijos diplomatų, kurie, kaip manoma, užsiiminėjo šnipinėjimu, Rusija pagrasino į šį žingsnį atsakyti atsakomosiomis priemonėmis.

Čekijos premjeras Andrejus Babišas pranešė, kad Rusijos karinė žvalgybos agentūra GRU 2014 metais įvykdė du sprogimus kariuomenės amunicijos sandėliuose Čekijos rytuose, per iš kurių žuvo du žmonės.

Vėliau Čekijos policija paskelbė, kad dėl šio dvi gyvybes nusinešusio sprogimo ieško dviejų rusų su pasais, kuriuos naudojo buvusio dvigubo agento Sergejaus Skripalio ir jo dukters apnuodijimu 2018 metais įtariami asmenys.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Ale sugalvok tu man

pergyventi ir piktintis svetimų buvusių kgb žulikų nunuoodijimu Anglijoj:D:D.Ruskiai savo senaisiais samdomais žudikais atsikrato o čekai dėlto verkia?:D)Idiotizmas.

Zenono Paradoksas

Čekai, nors ir žinodami padėtį, ilgokai lūkuriavo. Tikriausiai galvojo, kad meška ims ir atsiprašys, skant, suklydom, kažkaip netyčia taip išėjo. Kantrybei irgi yra ribos, tai ir Prahos pavasarį prisiminė, ir kitus pažeminimus, ir kalė meškai per nagus. Palyginus su kolegų slovakų vakcinos atsisakymu smūgis buvo rimtesnis, ypač smagiai atsitiko per Rosatomo kepurę.

labai gerai

pagarba
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS