Rusija neigia susitarusi su Saudo Arabija dėl naftos gavybos mažinimo | KaunoDiena.lt

RUSIJA NEIGIA SUSITARUSI SU SAUDO ARABIJA DĖL NAFTOS GAVYBOS MAŽINIMO

Rusijos energetikos ministras pareiškė, jog jo šalis jokių susitarimų su Saudo Arabija dėl naftos gavybos mažinimo kol kas nėra pasiekusi.

„Su mūsų partneriais iš Saudo Arabijos aukštu, ministrų lygiu kol kas nebendravome“, – ketvirtadienį vakarė sakė Aleksandras Novakas.

„Tai yra vienas variantų, ir mes neatmetame tokio scenarijaus. Jei tokį norą (mažinti gavybą) išreikš šalys, įsitraukusios į OPEC+ klubą, taip pat šalys, kurių jame nėra, jo įgyvendinimas galimas“, – sakė Rusijos ministras.

JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) pareiškimas trečiadienį, esą Rusijos ir Saudo Arbija kartu naftos gavybą sumažins 10 mln. barelių per parą (bpd), sukėlė nuostabą, bet rinka į jį reagavo.

„Ką tik pasikalbėjau su savo draugu MBS (princu Mohammedu bin Salmanu (Mohamedu Salmanu) iš Saudo Arabijos, kuris kalbėjosi su Rusijos prezidentu (Vladimiru) Putinu“, – rašė D. Trumpas tviteryje.

„Tikiuosi ir viliuosi, kad jie sumažins (gavybą) maždaug 10 mln. barelių (per parą), o galbūt kur kas labiau ir tokiu atveju tai bus PUIKU mūsų naftos ir dujų pramonei!“ – parašė jis.

"(Gavyba) galėtų būti (sumažinta) net 15 mln. barelių (per parą)", – pridūrė D. Trumpas paskesniame įraše.

Toks JAV prezidento pareiškimas smarkiai kertasi su tikrove ir galimybėmis – vidutinė naftos gavyba Rusijoje kovą siekė 11,3 mln. bpd, o Saudo Arabijoje buvo kiek mažesnė. Tai reiškia, jog, anot D. Trumpo, Rusija ir Saudo Arabija gavybą staigiai sumažins bemaž perpus.

Beje, Jungtinėse Valstijose per parą išpumpuojama beveik 13 mln. barelių naftos.

Apie gavybos mažinimą savo šalyje D. Trumpas nekalbėjo.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kestas

Kada atsiranda norai tartis ir pasekmes pradeda raižytos nes buvo norėta pašalinti Rusijos naftos gavybos pramonė ir pradėti prekybą be Rusijos naftos bet deja jų galvosūkiai nepavyko Rusijos naftos gavybos atsilaikė Vašingtono ir Arabijos sąmokslų

SUSIJUSIOS NAUJIENOS