Rusija teigia, kad „Nord Stream 2“ paleidimas padės suvaldyti dujų kainą Europoje | KaunoDiena.lt

RUSIJA TEIGIA, KAD „NORD STREAM 2“ PALEIDIMAS PADĖS SUVALDYTI DUJŲ KAINĄ EUROPOJE

Kremlius trečiadienį pareiškė, kad greita „Nord Stream 2“ dujotiekio į Vokietiją, kurį oponentai laiko geopolitiniu instrumentu, eksploatavimo pradžia padėtų kovoti su sparčiai augančiomis dujų kainomis Europoje.

Kritikai kaltina Maskvą, kad ji sąmoningai riboja dujų tiekimą į Europą, siekdama paspartinti „Nord Stream 2“ paleidimą.

Tikimasi, kad dujotiekis padvigubins dujų tiekimą iš Rusijos į Vokietiją, tačiau kritikai teigia, kad Maskva gali juo pasinaudoti geopolitiniuose ginčuose.

„Be jokios abejonės, kuo greitesnis „Nord Stream 2“ paleidimas gerokai subalansuos gamtinių dujų kainų parametrus Europoje“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas žiniasklaidai Dmitrijus Peskovas.

Antradienį paskelbtoje „Goldman Sachs“ analizėje teigiama, kad „rekordiškai aukštos“ dujų kainos susidarė dėl „itin mažo“ dujų kiekio saugyklose ir šaltos žiemos prognozių.

Rusija įvykdė eksporto užsakymus, tačiau pertekliaus nepatiekė, teigdama, kad tiekimas sulėtėjo dėl gaisro energetikos milžinės „Gazprom“ valdomoje perdirbimo gamykloje.

Rugsėjo 10 dieną baigtas statyti „Nord Stream 2“ dujotiekis dabar laukia Vokietijos reguliavimo institucijos leidimo pradėti tiekimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

iq

Jeigu mūsų proto bokštai neuždarytų Ignalinos AE, leistų tiesti Nord Streem per LT teritoriją, dabar tokio kaiunų streso ne patirtume...

Nuomonė

Atpigs iki 10 000 USD už 1000m3 ......o dar neseniai buvo 250 USD.

gal

bent atpigs šiek tiek ............ kitaip malkų reikės į mišką važiuot

SUSIJUSIOS NAUJIENOS