Rusija ir Vokietija uždraudė respiratorių, apsauginių kaukių ir kostiumų eksportą | KaunoDiena.lt

RUSIJA IR VOKIETIJA UŽDRAUDĖ RESPIRATORIŲ, APSAUGINIŲ KAUKIŲ IR KOSTIUMŲ EKSPORTĄ

Rusija ir Vokietija uždraudė respiratorių, apsauginių kaukių ir apsauginių kostiumų eksportą, kad šių priemonių nepritrūktų medikams, gydantiems naujuoju koronavirusu užsikrėtusius pacientus, ir visuomenei.

Sprendimas priimtas vyriausybėms visame pasaulyje siekiant apsaugoti turimas atsargas, mirtinai pavojingo koronaviruso baimės sukeltai panikai paskatinus šių produktų pirkimą, kaupimą ar net vagystes.

Trečiadienį Rusijoje paskelbtu įsaku draudžiama eksportuoti iš viso 17 tipų priemones, įskaitant kaukes, plastiko plėvelės antbačius, pirštines, chirurginius drabužius, dujokaukes, apsauginius kostiumus ir daugkartinio naudojimo biologinės apsaugos kostiumus.

Draudimu siekiama „apginti Rusijos piliečių interesus“, koronaviruso epidemijai visame pasaulyje nusinešus daugiau kaip 3 tūkst. gyvybių. Užsikrėtusiųjų pasaulyje yra maždaug 92 tūkstančiai.

Draudimas netaikomas siuntoms, kurios siunčiamos iš šalies kaip humanitarinė pagalba arba asmeniniam naudojimui skirti daiktai.

Įsake nurodyta pirmadienio data, kuomet draudimas ir įsigaliojo. Jis turėtų galioti iki birželio 1 dienos.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas praėjusį mėnesį paragino uždaryti vaistines, kurios kelia medicininių kaukių kainas.

Rusijoje yra šeši patvirtinti koronaviruso atvejai. Tarp šių pacientų yra trys žmonės, sugrąžinti į tėvynę iš kruizinio laivo „Diamond Princess“, kuriame prie Japonijos krantų buvo paskelbtas karantinas, ir du Kinijos piliečiai. Apie pirmą atvejį Maskvoje, susijusį su Italijoje pabuvojusiu rusu, buvo paskelbta pirmadienį.

Šalis uždraudė atvykti praktiškai visiems Kinijos piliečiams, nors pagrindinė oro linijų bendrovė „Aeroflot“ vis dar vykdo kai kuriuos skrydžius į Kiniją ir iš jos.

Rusija taip pat suvaržė iraniečių ir iš Pietų Korėjos keliaujančių žmonių atvykimą.

Analogiškas žingsnis – Vokietijoje

Trečiadienį paskelbtame Vokietijos vidaus reikalų ministerijos pareiškime sakoma, kad ministerija uždraudė „medicininių apsaugos priemonių (kaukių, pirštinių, kostiumų ir kt.) eksportą į užsienį. Šis potvarkis buvo paskelbtas oficialiame teisės aktų leidinyje „Bundesanzeiger“.

Jame taip pat numatytos išimtys, pavyzdžiui „tarptautinių pagalbos misijų“ siuntoms.

Vokietijoje jau patvirtinti 240 naujo koronaviruso atvejai. Daugiausia jų nustatyta Šiaurės Reino-Vestfalijos žemėje, kur praėjusį mėnesį virusu užsikrėtusi pora dalyvavo ten vykusiame karnavale.

Žemės sveikatos apsaugos ministras  Karlas Josefas Laumannas (Karlas Jozefas Laumanas) trečiadienį žurnalistams sakė, kad Šiaurės Reino-Vestfalijos žemė įsigis vieną milijoną apsauginių kaukių medicininiam personalui apsaugoti.

Vokietijoje, kaip ir daugelyje kitų šalių, siekiant sustabdyti viruso plitimą atšaukta virtinė masinių renginių.

Trečiadienį pranešta, kad viena didžiausių pasaulyje po 200 tūkst. lankytojų kasmet sulaukdavusi tarptautinė pramonės paroda „Hannover Messe“, turėjusi įvykti jau kitą mėnesį, perkeliama į liepą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS