Rusija „užsienio agentėmis“ įvardijo devynias JAV žiniasklaidos priemones | KaunoDiena.lt

RUSIJA „UŽSIENIO AGENTĖMIS“ ĮVARDIJO DEVYNIAS JAV ŽINIASKLAIDOS PRIEMONES

  • 4

Rusijos teisingumo ministerija antradienį paskelbė devynias JAV žiniasklaidos priemones, tarp jų – radiją „Amerikos balsas“ (Voice of America), „užsienio agentėmis“, prezidentui Vladimirui Putinui praeitą mėnesį pasirašius įstatymą, leidžiantį suteikti tarptautinėms žiniasklaidos organizacijoms šią kontroversišką etiketę.

Ministerijos tinklalapyje paskelbtame pranešime sakoma, kad JAV finansuojamas „Amerikos balsas“ ir Laisvosios Europos radijas/Laisvės radijas (Radio Free Europe/Radio Liberty) bei septynios kitos su šiomis organizacijomis susijusios žiniasklaidos priemonės yra pripažintos „atliekančios užsienio agentų funkcijas“.

Rusija praėjusį mėnesį paskubomis priėmė įstatymą, kuriuo šią priemonę leidžiama taikyti žiniasklaidos priemonėms ir kuris yra atsakas į JAV reikalavimą, kad Kremliaus finansuojama televizija RT užsiregistruotų kaip „užsienio agentė“.

Laisvosios Europos radijas/Laisvės radijas ir „Amerikos balsas“ jau buvo Teisingumo ministerijos oficialiai perspėti, kad jiems gresia būti pripažintiems „užsienio agentais“.

Teisingumo ministerija dabar tai oficialiai įteisino – ir dėl šių stočių, ir dėl jų padalinių, įskaitant Laisvosios Europos radijo naujienų svetaines, skirtas tokiems regionams kaip Krymas ir Kaukazas, ir bendrą Laisvosios Europos radijo ir „Amerikos balso“ televizijos kanalą „Telekanal Nastojaščeje Vremia“.

Minėtas 2012 metų įstatymas anksčiau buvo taikomas tik nevyriausybinėms organizacijoms, gaunančioms tarptautinį finansavimą.

Šie „užsienio agentai“ privalo taip save įvardyti visuose dokumentuose, be to, nuodugniai tikrinamas jų personalas ir finansavimas.

Daugelis nevyriausybinių organizacijų dėl to nutraukė savo veiklą, pareiškusios, kad dėl per griežtos kontrolės joms tampa nebeįmanoma dirbti.

Teisių gynimo grupės nuogąstauja, kad šios priemonės taikymas žiniasklaidai gali sumažinti nepriklausomo informavimo galimybes.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Realybė

Tik apgailėtinai kvaila šunauja loja ant Rusijos.

tu matai

tai rusai ,,antro skruosto,, neatkis???

VYTAUTAS

RUSAI KANTRŪS,BET VISKAM ATEINA GALAS.KIEK LIETUVAI KAINAVO LOJIMAS ANT RUSŲ,KIEK NUKENTĖJO LIETUVOS EKONOMIKA.GAL UŽTEKS LOTI.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS