Rusijos karinio jūrų laivyno vadas pradėjo bendras pratybas Mianmare | KaunoDiena.lt

RUSIJOS KARINIO JŪRŲ LAIVYNO VADAS PRADĖJO BENDRAS PRATYBAS MIANMARE

Rusijos karinio jūrų laivyno vadovas susitiko su Mianmaro chuntos vadu prieš antradienį prasidėsiančias bendras karinio jūrų laivyno pratybas, pranešė Mianmaro valstybinė žiniasklaida.

Tai – pirmosios dviejų su Vakarais nesutariančių šalių bendros pratybos. Jose dalyvaus Rusijos Ramiojo vandenyno laivynas ir Mianmaro laivynas, pratybos Andamanų jūroje truks iki lapkričio 9 d., pranešė „Global New Light of Myanmar“.

Abiejų šalių karinės jūrų pajėgos laivais ir orlaiviais prisidės prie pratybų, imituosiančių „oro, vandens paviršiaus ir povandeninių pavojų prevenciją ir jūrų saugumo priemones“, rašoma laikraštyje.

Prieš pratybas Rusijos karinio jūrų laivyno vadas admirolas Nikolajus Jevmenovas susitiko su chuntos lyderiu Min Aung Hlaingu rusų minininke „Admirolas Tribucas“ ir supažindino jį su laivo pajėgumais, rašoma laikraštyje.

Maskva yra artima chuntos sąjungininkė, teikianti ginklus ir diplomatinę paramą Mianmaro kariškiams, siekiantiems sutriuškinti ginkluotą opoziciją. Chunta pavadino Rusijos invaziją į Ukrainą „pateisinama“. Rugsėjo mėnesį Mianmaras ir Rusija pirmininkavo „kovos su terorizmu“ karinėms pratyboms Rusijos Tolimuosiuose Rytuose, jose dalyvavo kelios Pietryčių Azijos valstybių asociacijos šalys.

2021 m. vasarį valdžią užgrobusi chunta importavo iš Rusijos ginklų ir įrangos už 406 mln. JAV dolerių, gegužę sakė Jungtinių Tautų specialusis pranešėjas apie Mianmarą. Po perversmo Min Aung Hlaingas kelis kartus lankėsi Rusijoje, pernai susitiko su prezidentu Vladimiru Putinu.

Gairės: Rusijos karinis jūrų laivynas, bendros pratybos, Mianmaras, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS