Rusijos primestas teismas skyrė 29 metų įkalinimo bausmes dviem Ukrainos kariams | KaunoDiena.lt

RUSIJOS PRIMESTAS TEISMAS SKYRĖ 29 METŲ ĮKALINIMO BAUSMES DVIEM UKRAINOS KARIAMS

  • 0

Rusijos primestas teismas Ukrainos rytiniame Donecko regione skyrė 29 metų įkalinimo bausmes dviem Ukrainos kariams, apkaltintiems trijų civilių nužudymu, trečiadienį pranešė rusų Tyrimų komitetas.

Maskva toli gražu ne pirmą kartą skiria ilgas įkalinimo bausmes į nelaisvę paimtiems ukrainiečių kariams. Kyjivas šių teismo procesų Rusijos okupuotose teritorijose nepripažįsta.

Rusijos Tyrimų komiteto pranešime nurodoma, kad du nuteisti kariai yra Ivanas Bočkariovas ir Dmytro Kanuperas, priklausę Ukrainos pulkui „Azov“, Rusijoje laikomam ekstremistiniu.

Tyrimų komitetas teigia, kad šie du kariai iš automatų šaudė į automobilį, kuriame buvo du neginkluoti civiliai, ir kad abu automobilyje buvę vyrai iš karto žuvo.

Tuomet ukrainiečių kariai šaudė į kitus du neginkluotus civilius gatvėje ir vienas jų žuvo, sakoma pranešime.

Abu minimi kariai kariavo Ukrainos Mariupolyje, kurį Rusijos pajėgos užėmė pernai gegužę po alinančios, tris mėnesius trukusios ir miesto vietoje griuvėsius palikusios apsiausties.

Anksčiau Rusijos Tyrimų komitetas paskelbė, kad kitas „Azov“ karys už akių buvo nuteistas 24 metus kalėti dėl humanitarinės pagalbos skirstymo punkto apšaudymo.

Maskva dabar teigia, kad Ukrainos rytinė Donecko sritis yra Rusijos teritorija, kaip ir Ukrainos Luhansko, Zaporižios bei Chersono sritys. Apie šių keturių regionų aneksiją Rusija paskelbė pernai rugsėjį po pseudoreferendumų, kuriuos pasmerkė Kyjivas ir Vakarai.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusijos primestas teismas, įkalinimo bausmės, du Ukrainos kariai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS