Rusijos URM: nepageidaujamais asmenimis paskelbti 10 JAV diplomatų | KaunoDiena.lt

RUSIJOS URM: NEPAGEIDAUJAMAIS ASMENIMIS PASKELBTI 10 JAV DIPLOMATŲ

JAV ambasadoriaus Rusijoje pavaduotojui Bartui Gormanui įteikta nota dėl 10 amerikiečių ambasados Maskvoje darbuotojų paskelbimo personae non gratae, trečiadienį pranešė rusų užsienio reikalų ministerija.

„Balandžio 21 dieną į Rusijos užsienio reikalų ministeriją buvo iškviestas JAV diplomatinės atstovybės Rusijos Federacijoje vadovo pavaduotojas B. Gormanas, kuriam buvo įteikta nota dėl 10 JAV ambasados ​​Maskvoje darbuotojų paskelbimo „persona non grata“. Nurodytiems asmenims nurodyta palikti mūsų šalies teritoriją iki šių metų gegužės 21 dienos pabaigos“, – sakoma Rusijos URM tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Pasak ministerijos, šis žingsnis yra „veidrodinis atsakas“ į JAV priimtą sprendimą išsiųsti 10 rusų diplomatų. Maskva šį Vašingtono sprendimą vadina „nepagrįstu“.

Rusijos URM pranešime priduriama, kad artimiausiu metu bus paskelbta apie daugiau atsakomųjų priemonių.

JAV praėjusią savaitę dėl Kremliaus kišimosi į Amerikos rinkimus, didžiulės kibernetinės atakos ir kitos priešiškos veiklos paskelbė sankcijų Rusijai ir nurodė išsiunčiančios iš šalies 10 rusų diplomatų.

Rusija iškart po to paskelbė, kad Maskva, atsakydama į JAV sankcijas, išsiųs 10 amerikiečių diplomatų, ir pridėjo į savo sankcijų sąrašą aštuonis amerikiečių pareigūnus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Klp

Laikas ir Lietuvai išvyt ruskių šnipus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS