Rusijos URM vadovas: „Nord Stream 2“ bus baigtas tiesti netrukus | KaunoDiena.lt

RUSIJOS URM VADOVAS: „NORD STREAM 2“ BUS BAIGTAS TIESTI NETRUKUS

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pareiškė, jog antrasis Rusijos eksporto dujotiekis per Baltijos jūrą iki Vokietiją „Nord Stream 2“ bus baigtas tiesti artimiausiu metu.

„Nord Stream 2“ projekto dalyvės, įskaitant dalyves iš Rusijos, Vokietijos ir kitas, yra nusiteikę šį projektą pabaigti, ir, kaip aš suprantu, yra pagrindo manyti, kad tai bus padaryta kuo greičiau“, – kalbėjo S. Lavrovas bendroje spaudos konferencijoje su į Maskvą atvykusiu Vokietijos užsienio reikalų ministru Heiko Maasu (Heiku Masu).

Komentuodamas JAV ketinimus įvesti sankcijas „Nord Stream 2“ projekte dalyvaujančioms įmonėms, Rusijos diplomatijos vadovas pažymėjo: „Puikiai matome, kaip Vašingtonas veikia tarptautinėje arenoje, jo nejaudina jokie metodai, ir tai patvirtina padėtis dėl „Nord Stream 2“.

„Viešai skelbiama, kad JAV bet kokia kaina sustabdys „Nord Stream 2“, nes JAV yra įsipareigojusios užtikrinti Europos energetinį saugumą. Jei mūsų partneriai iš Europos yra pasirengę perduoti savo saugumo klausimus, ar tai būtų energetika, ar tai būtų bet kuri kita sritis, Jungtinėms Valstijoms, (...) tai jų sprendimas“, – sakė S. Lavrovas.

Jis pabrėžė: „matome, kad Vokietijos reakcija yra visiškai kitokia. Vokietija turi savo poziciją ir ją vysto“.

2019-ųjų gruodžio 20-ąją JAV prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) paskelbus sankcijas „Nord Stream 2“, šio dujotiekio tiesimas Šveicarijos bendrovės „Swiss Allseas“ trimis specialiais laivais buvo nedelsiant nutrauktas. Vamzdynas nutiestas 94 proc., projekto įgyvendinimas sustojo.

Kremliaus kontroliuojamas „Gazprom“, kuris yra vienintelis faktinis šio projekto vystymo bendrovės akcininkas, tikisi dujotiekį šiemet baigti tiesti nuosavu daugiafunkciniu statybos laivu „Akademik Čersky“.

55 mlrd. kubinių metrų metinio pralaidumo vamzdynas „Nord Stream 2“ Baltijos jūroje nuo Rusijos iki Vokietijos klojamas greta daugiau nei aštuonerius metus jau veikiančio, tokio pat pajėgumo dujotiekio „Nord Stream“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

pastebejimas juk

pridurke maskoliau,pirma pabaik aukstesni moksla,kur apie iliuminatus nemoko,tada ismok geriau lietuviu sudetinga kalba,ir po to gal eik tarnauti i prigozino troliu ferma

juk

vokieciai irgi eurosojuzui priklauso bet deda skersa ant jav gasdinimu gi musu pridurkai savo politid ijotizmu jesko sau priesu del kazkoki/os bobos nepalaikyt verslo santykiu ir vaidint globalgelbetojus kur latviai su estais juokiasi is lietuviu naivumo ir kvailumo kai galima pasijungti kruonio HA prie Astravo AE ir baigtusi bergaujos loimas ir pajacu pataikavimas tiems zydeliams kuriu nei gebelsas nei berija nejudino tai zino tik iliuminatai s u s atanistais?...

Trumpas

Sklende gazo yra musu geopolitineje erdveje,tad nemyzkit is dziaugsmo,kai reikes,uzsuksim.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS