Rygos meru išrinktas tarybos narys D. Turlaisas | KaunoDiena.lt

RYGOS MERU IŠRINKTAS TARYBOS NARYS D. TURLAISAS

  • 1

Rygos miesto taryba ketvirtadienį išrinko tarybos narį Dainį Turlaisą naujuoju Latvijos sostinės meru.

Už D. Turlaisą, kuris buvo vienintelis kandidatas į šį postą, balsavo visi 32 valdančiosios koalicijos nariai, o 23 tarybos nariai iš opozicijos susilaikė.

Prieš balsavimą tarybos nariai šešias valandas kalbėjosi su kandidatu. Iš viso neeilinis tarybos posėdis truko devynias valandas.

Opozicijos atstovai savo ruožtu išreiškė poziciją, kad naujasis meras nepakeis situacijos ir nenugalės savivaldybėje išsikerojusios korupcijos, taip pat jie tvirtino, jog prasidėjo „koalicijos saulėlydis“.

D. Turlaisas iš regioninės partijos „Garbė tarnauti Rygai“ vadovavo Rygos miesto tarybos Saugumo, tvarkos ir korupcijos prevencijos komitetui.

„Daug ką daryti savo gyvenime, taip pat ir karo sąlygomis, man buvo lengviau, nei dabar užimti Rygos tarybos pirmininko postą“, – po balsavimo pareiškė D. Turlaisas.

„Patvirtinau savo pasiruošimą dirbti, kad sostinė klestėtų, žmonės būtų laimingi ir patenkinti. Žadu pateisinti jūsų pasitikėjimą visiškai atsakingai suprasdamas, kaip tai bus sunku“, – pridūrė jis.

1950 metais gimęs D. Turlaisas pradėjo karjerą sovietų armijoje, taip pat tarnavo Afganistane. 1992–1994 metais jis buvo Latvijos ginkluotųjų pajėgų vadas, vėliau tapo prezidento Gunčio Ulmanio patarėju gynybos ir strateginio planavimo klausimais.

Andrio Škelės vyriausybėje jis vadovavo Vidaus reikalų ministerijai. D. Turlaisas priklausė kelioms partijoms ir buvo parlamento narys.

Rygos miesto tarybai teko rinkti naują merą po to, kai ankstesnis miesto vadovas Nilas Ušakovas buvo nušalintas nuo pareigų, o vėliau išrinktas į Europos Parlamentą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nuomonė

Latvišką pavardę Turlais reikėtų rašyti ne Turlaisas,bet Turlajis. Panašiai,kaip Baltais-Baltajis,Melnais-Melnajis ir pan.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS