S. Cichanouskaja prognozuoja naujus rinkimus be A. Lukašenkos ir konstitucinį referendumą | KaunoDiena.lt

S. CICHANOUSKAJA PROGNOZUOJA NAUJUS RINKIMUS BE A. LUKAŠENKOS IR KONSTITUCINĮ REFERENDUMĄ

Nauji Baltarusijos rinkimai ir referendumas dėl naujos Konstitucijos turi įvykti iki šių metų pabaigos ir be Aliaksandro Lukašenkos, sekmadienį pareiškė buvusi opozicijos kandidatė į šalies prezidentus Sviatlana Cichanouskaja.

„2020 metais pareiškėme, kad nelaikome jo (A. Lukašenkos) prezidentu. Tai reiškia, kad nesutiksime su jokiomis jo klastotėmis vietoje Konstitucijos, jokiais slaptais susirinkimais ir inscenizuotais referendumais, ir jau tikrai [nesutiksime su] jokiais naujais įstatymais, kol jis su ginklų pagalba laiko postą. Nauji rinkimai ir tautos referendumas dėl naujos Konstitucijos turi įvykti iki 2021 metų pabaigos ir be Lukašenkos“, – sakoma S. Cichanouskajos komentare, paskelbtame jos oficialiu susirašinėjimo platformos „Telegram“ kanalu.

„Baltarusijoje gali būti priimta tik viena nauja Konstitucija – tautos“, – pabrėžė opozicijos lyderė.

Anksčiau sekmadienį A. Lukašenka interviu televizijai pareiškė, kad Baltarusijos naujos Konstitucijos projektas bus parengtas iki 2021 metų pabaigos.

„Ir tuomet referendume žmonės nuspręs, bus nauja Konstitucija, ar ne“, – sakė jis.

Paklaustas, kada gali įvykti referendumas, A. Lukašenka atsakė, kad apie tai bus paskelbta per visos Baltarusijos liaudies susirinkimą.

S. Cichanouskaja Baltarusijos prezidento rinkimuose dalyvavo Centrinei rinkimų komisijai atsisakius įregistruoti jos vyro Siarhejaus Cichanouskio iniciatyvinę grupę. Vėliau S. Cichanouskis buvo sulaikytas.

Rugpjūčio 9 dieną įvykusių rinkimų nugalėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Oficialiais duomenimis, S. Cichanouskaja surinko kiek daugiau nei 10 proc. balsų ir užėmė antrą vietą, tačiau opozicija ir Vakarai teigia, kad rinkimų rezultatai buvo suklastoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Gyvulio padaras...

Dar boba kriuksi ....ar nepasprings......kiek galima....

to>anonimas

Nato pasienyje už milinardus statyti tiksinčia bomba? Kai yra ir paprastisnesniu "argumentu":) Nuo šuol duodu tau pravarde TupasDebilasKlausiukas

>Anonimas

Ne batka ta AE state, is kur pas ubagus tokie pinigai. Tai kremlinis fasistas NATO pasienyje tiksincia bomba pasistate. Juk ir taip aisku.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS