Saudo Arabija skirs 40 mln. dolerių JT agentūrai UNRWA | KaunoDiena.lt

SAUDO ARABIJA SKIRS 40 MLN. DOLERIŲ JT AGENTŪRAI UNRWA

  • 1

Saudo Arabija trečiadienį paskelbė, kad skirs 40 mln. dolerių (36,83 mln. eurų) Jungtinių Tautų agentūrai palestiniečiams remti (UNRWA).

Karaliaus Salmano humanitarinės pagalbos ir paramos centras pranešė, kad šiomis lėšomis bus remiamas UNRWA humanitarinis darbas Gazos Ruože, kuriame jau daugiau kaip penkis mėnesius vyksta Izraelio ir islamistų grupuotės „Hamas“ karas. 

„Gavus šį finansavimą bus galima aprūpinti maistu daugiau nei 250 tūkst. žmonių ir palapinėmis 20 tūkst. šeimų“, – sakoma centro išplatintame pareiškime.

1949-aisiais įkurta UNRWA šiuo metu yra atidžiai stebima po to, kai Izraelis apkaltino maždaug dešimt jos darbuotojų dalyvavus spalio 7 dieną „Hamas“ įvykdytame išpuolyje Pietų Izraelyje. 

Kelios šalys sustabdė pagalbos teikimą, nors JT teigia, kad Izraelis nepateikė jokių šiuos kaltinimus pagrindžiančių įrodymų. 

JT pradėjo vidinį ir nepriklausomą tyrimą dėl šių žydų valstybės teiginių. 

„Labai svarbu patenkinti beviltiškus Gazos gyventojų poreikius“, – nurodė Karaliaus Salmano humanitarinės pagalbos ir paramos centro vadovas Abdullah al Rabeeah (Abdula Rabija) . 

UNRWA turi apie 30 tūkst. darbuotojų okupuotose palestiniečių teritorijose, įskaitant 13 tūkst. Gazos Ruože, taip pat kaimyninėse Jordanijoje, Libane ir Sirijoje.

Praėjusį mėnesį UNRWA vadovas Philippe'as Lazzarini (Filipas Lazarinis) pareiškė, kad, jo nuomone, Izraelis siekia sunaikinti UNRWA. 

Kruviniausias visų laikų karas Gazos Ruože prasidėjo po to, kai spalio 7-ąją „Hamas“ surengė precedento neturintį išpuolį, per kurį Izraelyje žuvo apie 1 160 žmonių, daugiausia civilių, rodo AFP vertinimas, paremtas oficialiais Izraelio duomenimis.

„Hamas“ taip pat paėmė apie 250 įkaitų, iš kurių, Izraelio žiniomis, Gazos Ruože dar yra apie 130, įskaitant 33 žuvusius įkaitus. 

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą, per kurį, anot „Hamas“ valdomos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerijos, apgultame anklave žuvo bent 31 923 žmonės, daugiausia moterų ir vaikų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai

greiciau kysis kad nematytu laisvasaudisku programu ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS