Seulas: Kim Jong Unui tikriausiai nebuvo atlikta jokia operacija | KaunoDiena.lt

SEULAS: KIM JONG UNUI TIKRIAUSIAI NEBUVO ATLIKTA JOKIA OPERACIJA

Šiaurės Korėjos lyderiui Kim Jong Unui (Kim Čen Unui) veikiausiai nebuvo atlikta jokia operacija, sekmadienį pareiškė vienas Pietų Korėjos aukšto rango pareigūnas.

Pareigūnas kalbėjo kitą dieną po to, kai Kim Jong Unas vėl pasirodė viešumoje po beveik trijų savaičių pertraukos, kuri buvo išprovokavusi intensyvias spėliones apie jo sveikatą.

„Manoma, kad pirmininkui Kimui nebuvo atlikta operacija“, – sakė pareigūnas Pietų Korėjos prezidentūroje, kurio pavardė nenurodoma. Jį citavo naujienų agentūra „Yonhap“.

„Buvo žiniasklaidos pranešimų, kuriuose spėliota apie Kimo operaciją, nurodant jo eisenos pasikeitimą“, – nurodė pareigūnas ir pridūrė, kad Seulas turi pakankamą pagrindą savo išvadoms.

Gandai apie Kim Jong Uno sveikatą sklando nuo balandžio 15-osios, kai jis įtartinai nepasirodė savo senelio, Šiaurės Korėjos įkūrėjo gimimo metinių, kurios yra svarbiausia diena šalies politiniame kalendoriuje, renginiuose.

Jo nedalyvavimas išprovokavo gandų ir nepatvirtintų pranešimų apie jo būklę audrą, bet JAV ir Pietų Korėja tvirtino neturinčios informacijos, paremiančios kurį nors iš šių spėjimų.

Šiaurės Korėjos valstybinė televizija parodė Kim Jong Uną vaikštantį, plačiai besišypsantį ir rūkantį cigaretę per penktadienio renginį, kuris buvo vadinamas trąšų gamyklos atidarymu.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Pletkas

Ziniasklaida platina pletkus geda

Kodel

Nerodo Kaip gyvena mūsų vadai Padlos

Meslita

O ten be to parso, dar yra nusipenejusiu? Visi iskarse, tik tas kaip bekonas...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS