Šiaurės Airijoje pirmą kartą nuo 1969 metų pernai nebuvo su saugumu susijusių mirčių | KaunoDiena.lt

ŠIAURĖS AIRIJOJE PIRMĄ KARTĄ NUO 1969 METŲ PERNAI NEBUVO SU SAUGUMU SUSIJUSIŲ MIRČIŲ

Praėję metai buvo pirmas 12 mėnesių laikotarpis nuo 1969 metų – tada Šiaurės Airijos policija pradėjo registruoti duomenis – per kurį konfliktų draskomame Jungtinės Karalystės regione nebuvo užregistruotas nė vienas su saugumu susijęs mirties atvejis, rodo penktadienį paskelbti statistiniai duomenys.

Per dešimtmečius trukusius religinius nesutarimus, kurie prasidėjo septintojo dešimtmečio pabaigoje dėl britų valdymo Šiaurės Airijoje, žuvo daugiau kaip 3 500 žmonių.

„Per pastaruosius 12 mėnesių nebuvo nė vieno su saugumu susijusio mirties atvejo, palyginti su vienu, užfiksuotu ankstesniais metais“, – teigiama Šiaurės Airijos policijos tarnybos (PSNI) metinėje ataskaitoje.

„Tai pirmieji kalendoriniai metai nuo 1969-ųjų, kai nebuvo nė vieno su saugumu susijusio mirties atvejo“, - teigiama ataskaitoje.

Žinomas kaip „neramumai“, konfliktas tarp už Airijos vienybę pasisakančių nacionalistų ir JK palaikančių unionistų iš esmės baigėsi 1998 metų taikos susitarimais.

Tačiau nuo to laiko sprogdinimai, šaudymai ir sukarinto pobūdžio išpuoliai tebesitęsia, nors jų mastas daug mažesnis nei „neramumų“ laikotarpiu.

PSNI 2023 metais užregistravo aštuonis sprogdinimus, kai ankstesniais metais jų buvo penki, ir 33 šaudymo incidentus, palyginti su 29.

Ataskaitoje teigiama, kad per sukarinto pobūdžio išpuolius nukentėjo 31 žmogus, palyginti su 25 per ankstesnius 12 mėnesių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o

todel kad britu scotlandjardas su visa monarhija susirupines savo /kailiu/ kuri perdaznai kaitalioja ir tektu uzdaryt /internautus/ kad uzglusint logiska mstyma???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS