Sidnėjuje paskelbtas dviejų savaičių karantinas | KaunoDiena.lt

SIDNĖJUJE PASKELBTAS DVIEJŲ SAVAIČIŲ KARANTINAS

Australijos mieste Sidnėjuje dėl naujų koronaviruso atvejų įvestas dviejų savaičių trukmės karantinas, prasidėsiantis šeštadienio vakarą, praneša naujienų agentūra dpa.

Penktadienį Naujojo Pietų Velso valstijos valdžia paskelbė, kad kai kuriose Sidnėjaus dalyse žmonės privalės likti namie, tačiau šeštadienį apribojimai buvo išplėsti visam miestui ir aplinkinėms vietovėms.

Naujojo Pietų Velso valstijos premjerė Gladys Berejiklian spaudos konferencijos metu sakė, kad karantinas Didžiojo Sidnėjaus regione, Žydruosiuose kalnuose, Centrinėje pakrantėje ir Vulongonge tęsis iki penktadienio vidurnakčio, liepos 9 d.

Žmonėms nurodyta likti namie, tačiau jie gali vykti į darbą, išeiti, jei reikia medicininės pagalbos ar rūpintis kitais, taip pat apsipirkti ar mankštintis lauke.

Šioje valstijoje per parą buvo užfiksuoti 29 nauji COVID-19 atvejai ir šiuo metu gydomi 64 žmonės.

Australijos naujienų agentūra AAP pranešė, kad Sidnėjaus rytuose esančiuose priemiesčiuose kilęs ligos protrūkis jau išaugo iki 80 atvejų.

Iki šiol Australijai iš esmės pavyko išvengti pandemijos taikant itin griežtas priemones, įskaitant ir nuo 2020 m. kovo uždarytas šalies sienas su kai kuriomis išimtimis.

Šalyje nuo pandemijos pradžios patvirtinta tik 30 400 atvejų, o 900 žmonių mirė.

Tačiau kritikos susilaukia lėta vakcinacijos eiga ir uždarytos valstybės sienos. Valdžia mano, kad tarptautinės kelionės galėtų atsinaujinti tik 2022 m.

Australijos sveikatos apsaugos institucijos penktadienį paskelbė, kad kol kas paskiepyta 7,1 mln. iš 25 mln. gyventojų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

sako

simoniu girioje priviso daug kriuksiu kazin ar ir joms nereiketu skelbt karantino? ir tuo galetu pa sirupint lgbt saika vald oma cimbergsefu?.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS