Šie triukai padės padvigubinti bulvių galiojimo laiką Pereiti į pagrindinį turinį

Šie triukai padės padvigubinti bulvių galiojimo laiką

2025-04-23 15:51

Lietuvos ūkininkai tikriausiai sutiktų su Australijos ūkininkais. Jie sako, kad gyventojai neskiria bulvių rūšių, todėl neišsirenka tinkamų ir nesupranta, koks yra geros, tinkamai paruoštos bulvės skonis.

Šie triukai padės padvigubinti bulvių galiojimo laiką
Šie triukai padės padvigubinti bulvių galiojimo laiką / Asociatyvi K. Vanago / BNS nuotr.

Australijoje bulvės – tikras delikatesas. O ir per metus uždirba daugiau nei milijardą dolerių į valstybės biudžetą.

Tačiau vietiniai bulvių augintojai sako, kad šios daržovės pasirinkimo trūksta.

„Prekybos centruose pirkėjai turi kelis pasirinkimus: plautos, neplautos, raudonos arba baltos bulvės. Pateikiama daug klaidingos informacijos“, – teigė bulvių pardavėja Kerri Farrell.

Seserys Kerri ir Catherine bulvėmis prekiauja daugiau nei 35-erius metus. Tačiau, pasak jų, dauguma pirkėjų vis dar nežino apie geriausias bulvių rūšis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Turime nuo vaškingiausios iki krakmolingiausios bulvės. Visos jos – skirtingos, o kai žmonės nusiperka tinkamą bulvę patiekalui, tada jis tampa išskirtinis, nuostabaus skonio“, – tikino K. Farrell.

Štai kelios įspūdingos, bet mažiau žinomos veislės: Karalius Edvardas, Vidurnakčio perlas ir Fontanas.

„Kuo bulvė kietesnė, tuo mums geriau. Siekiame populiarinti ne tik tai, kas gražu, bet ir skanu“, – sakė bulvių pardavėja Catherine Ramage.

Kasmet kiekvienas australas suvalgo apie septyniolika kilogramų bulvių. Tačiau išlaikyti standartus, kurių reikalauja prekybos centrai, augintojams sudėtinga.

„Norint pasiekti tą nuostabią baltą ar raudoną spalvą, išmetama labai daug atliekų“, – aiškino bulvių augintojas Terry Buckley.

Tai reiškia, kad vartotojai prie kasos moka daugiau, o ūkininkai priversti atsikratyti dalies savo produkcijos, nors ji vis dar puikiai tinkama vartoti.

„Galite padvigubinti bulvių galiojimo laiką, jei jų neplaunate, laikote tamsoje ir gerai supakuojate“, – patarė T. Buckley.

Didelis bulvių pasirinkimas Australijoje leidžia virėjams kurti išskirtinius skonių derinus. O lengviausias būdas gauti mėgstamų bulvių – tiesiogiai kreiptis į ūkininkus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Viltis

Gaila, kad ir pas mus prekybos centruose yra tik bulvės, plautos bulvės, dar fasuotos. Ūkininkai tiekia dažniausiai gyvulines tipo Soraya- auga didelės, geras derlius. Kam rūpi, kad nevalgomos. Būtų įdomu, jei šalia jų prekiautų ir jau retenybe tampančia Vineta- pamatytumėte, ko reikia pirkėjams. Kol tokio pasirinkimo nėra, tol klaidinga teigti, kad pirkėjas nesupranta apie bulvių veisles.
0
0
Nesupratau

Kodėl anksčiau bulvės buvo laikomos rūsyje, tamsoje, nes šviesoje jos pažaliuoja, o pažaliavusi bulvė buvo laikoma nuodinga? Tai kaip dabar bulvės laikomos parduotuvėse šviesoje, tai ką, dabar jos jau nepažaliuoja?
0
0
na

tai bent karštos naujienos lietuviams, suvalgantiems po 100 kg bulvių per metus :D Gėda tokius briedus skelbti
2
0
Visi komentarai (4)