Australijoje bulvės – tikras delikatesas. O ir per metus uždirba daugiau nei milijardą dolerių į valstybės biudžetą.
Tačiau vietiniai bulvių augintojai sako, kad šios daržovės pasirinkimo trūksta.
„Prekybos centruose pirkėjai turi kelis pasirinkimus: plautos, neplautos, raudonos arba baltos bulvės. Pateikiama daug klaidingos informacijos“, – teigė bulvių pardavėja Kerri Farrell.
Seserys Kerri ir Catherine bulvėmis prekiauja daugiau nei 35-erius metus. Tačiau, pasak jų, dauguma pirkėjų vis dar nežino apie geriausias bulvių rūšis.
Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:
„Turime nuo vaškingiausios iki krakmolingiausios bulvės. Visos jos – skirtingos, o kai žmonės nusiperka tinkamą bulvę patiekalui, tada jis tampa išskirtinis, nuostabaus skonio“, – tikino K. Farrell.
Štai kelios įspūdingos, bet mažiau žinomos veislės: Karalius Edvardas, Vidurnakčio perlas ir Fontanas.
„Kuo bulvė kietesnė, tuo mums geriau. Siekiame populiarinti ne tik tai, kas gražu, bet ir skanu“, – sakė bulvių pardavėja Catherine Ramage.
Kasmet kiekvienas australas suvalgo apie septyniolika kilogramų bulvių. Tačiau išlaikyti standartus, kurių reikalauja prekybos centrai, augintojams sudėtinga.
„Norint pasiekti tą nuostabią baltą ar raudoną spalvą, išmetama labai daug atliekų“, – aiškino bulvių augintojas Terry Buckley.
Tai reiškia, kad vartotojai prie kasos moka daugiau, o ūkininkai priversti atsikratyti dalies savo produkcijos, nors ji vis dar puikiai tinkama vartoti.
„Galite padvigubinti bulvių galiojimo laiką, jei jų neplaunate, laikote tamsoje ir gerai supakuojate“, – patarė T. Buckley.
Didelis bulvių pasirinkimas Australijoje leidžia virėjams kurti išskirtinius skonių derinus. O lengviausias būdas gauti mėgstamų bulvių – tiesiogiai kreiptis į ūkininkus.
(be temos)
(be temos)
(be temos)