Sulaikytas buvęs „Anglo Irish Bank“ vadovas | KaunoDiena.lt

SULAIKYTAS BUVĘS „ANGLO IRISH BANK“ VADOVAS

  • 0

JAV sulaikytas buvęs „Anglo Irish Bank“ vadovas Davidas Drummas (Deividas Dramas), kurio išdavimo siekia Airija, rašo britų laikraštis „The Guardian“.

„Galiu patvirtinti, kad JAV Masačusetso valstijoje pagal ekstradicijos prašymą areštuotas ponas Drummas. Jis bus sulaikytas iki šio klausimo nagrinėjimo Bostono federaliniame teisme šį antradienį“, - pareiškė Masačusetso apygardos prokuratūros spaudos atstovė Christina Diiorio-Sterling (Kristina Dijorio-Sterling).

Airija prašymą dėl D. Drummo ekstradicijos JAV pateikė sausį. Buvęs bankininkas gali būti apkaltintas 30 įvairių nusikaltimų.

D. Drummas Didžiosios Britanijos ir Airijos bankui vadovavo iki 2008 metų gruodžio mėnesio. Vėliau jis išvyko į JAV, o 2010 metais paskelbė bankrotą.

Airijos valdžia tvirtina, kad buvęs bankininkas savo buvusiam darbdaviui yra negrąžinęs paskolų už daugiau kaip 10,5 mln. eurų. Jis kaltinamas neteisėtu lėšų nuslėpimu nuo kreditorių. Didžiąją dalį pavogtų lėšų jis pervesdavo į žmonos sąskaitas.

„Anglo Irish Bank“ kaltinamas taisyklių pažeidimu išduodant paskolas. Banko vadovybė gerokai sumažindavo banko nuostolius, taigi ir sumą, reikalingą jam išgelbėti.

Dėl šios apgaulės Airijos centrinis bankas klaidingai nustatė, kad „Anglo Irish Bank“ išgelbėti reikės 7 mlrd. eurų. Tačiau galiausiai bankui gelbėti prireikė daugiau kaip 30 mlrd. eurų ir dėl to ant bankroto ribos atsidūrė pati Airija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS