Sulaikytas Rusijos opozicijos lyderio A. Navalno bendražygis | KaunoDiena.lt

SULAIKYTAS RUSIJOS OPOZICIJOS LYDERIO A. NAVALNO BENDRAŽYGIS

  • 2

Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno artimas sąjungininkas Leonidas Volkovas antradienį buvo sulaikytas dėl praėjusiais metais vykusio nesankcionuoto opozicijos mitingo, pranešė jo kolegos.

Jam gresia iki 30 parų laisvės atėmimo.

Policija sulaikė L. Volkovą, kai jis važiavo į darbą taksi, naujienų agentūrai AFP sakė A. Navalno atstovė spaudai Kira Jarmyš.

„Sulaikydami jį jie pasakė: „Ilgai tavęs laukėme“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė A. Navalnas.    

Pats 38 metų L. Volkovas nurodė, kad buvo sulaikytas už tai, kad pernai dalyvavo mitinge prieš prieštaringai vertinamą pensijų reformą.

2018 metų rugsėjo 9 dieną tūkstančiai žmonių visoje Rusijoje dalyvavo proteste prieš reformą, padidinusią pensinį amžių. Šimtai žmonių buvo sulaikyti.  

A. Navalno kovos su korupcija fondo teisininkas Viačeslavas Gimadi radijui „Echo Moskvy“ sakė, kad L. Volkovas negalėjo organizuoti tų protestų, nes tuo metu nebuvo Rusijoje.

Praėjusiais metais pats A. Navalnas buvo du kartus – 30 ir 20 parų – pasiųstas už grotų dėl nesankcionuotų protesto akcijų organizavimo. 

Pernai rugsėjį vos išėjęs iš kalėjimo, kur atliko 30 dienų laisvės atėmimo bausmę, A. Navalnas buvo vėl sulaikytas.

Kremliaus kritikas A. Navalnas organizavo vienus didžiausių pastaraisiais metais protestų prieš Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną. 

A. Navalno antikorupcinė retorika labai populiari tarp jaunimo, sekančio jį internete. Šis Yale'io (Jeilio) universitete išsilavinimą įgijęs teisininkas sulaukė virtinės kaltinimų, kai 2011-aisiais ir 2012-aisiais organizavo prieš V. Putino valdymą nukreiptas didžiulio masto demonstracijas ir tapo ryškiausia opozicijos figūra.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

bet idomu....

Kodel pas Volkova puzas didesnis uz Navalno puza?:))

geras

gerai gyvena nieko nedirba tik burnoja pries valdzia ir nuo burnojimu intensyvumo priklauso kiek sumokes jankiai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS