Švedija netrukus visiškai nebenaudos „AstraZeneca“ vakcinos | KaunoDiena.lt

ŠVEDIJA NETRUKUS VISIŠKAI NEBENAUDOS „ASTRAZENECA“ VAKCINOS

Švedija po trijų savaičių nebenaudos britų ir švedų kompanijos „AstraZeneca“ vakcinos kaip pirmosios preparato nuo COVID-19 dozės. Tai trečiadienį pranešė Švedijos radijas.

Iš viso dar reikės apie 200 tūkst. „AstraZeneca“ dozių – žmonėms, jau paskiepytiems šiuo preparatu. Po to Švedija atsisakys papildomo šios vakcinos tiekimo. Tą jau padarė Norvegija ir Suomija.

Vyresniems kaip 65 metų amžiaus švedams, kaip ir kitiems šalies gyventojams, bus siūloma kita vakcina. „Kalbant apie pirmąją dozę, jau artimiausiomis savaitėmis mes pereisime prie kitų vakcinų. Dabar mes turime „Pfizer“ ir „Moderna“, dvi vakcinas, kurias naudojame naujiems skiepams“, – paaiškino vakcinacijos koordinatorius Richardas Bergströmas.

Gegužės pradžioje buvo pranešta, kad Švedija skirs vieną milijoną „AstraZaneca“ vakcinos dozių tarptautiniam COVAX mechanizmui.

Švedijos sveikatos apsaugos valdyba balandžio 19 d. paliko galioti rekomendaciją neskiepyti „AstraZeneca“ vakcina jaunesnių kaip 65 metų amžiaus žmonių.

Švedijoje vakcinacija prasidėjo gruodžio 27 d. Vyriausybė yra užsibrėžusi tikslą iki 2021 metų rugsėjo 5 d. paskiepyti visus suaugusius šalies gyventojus. Iki šiol bent vieną vakcinos dozę gavo 36,9 proc. švedų, visiškai paskiepyti yra 10,8 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS