Šveicarijos atominė jėgainė bus uždaryta 2019 metais | KaunoDiena.lt

ŠVEICARIJOS ATOMINĖ JĖGAINĖ BUS UŽDARYTA 2019 METAIS

  • 1

Šveicarijos valstybinė energetikos bendrovė BKW trečiadienį pranešė, kad jos Miūlenbergo atominė jėgainė bus išjungta 2019 metais, šaliai siekiant atsisakyti branduolinės energetikos po Fukušimos elektrinės katastrofos.

BKW nurodė „dabar nusprendusi tęsti (elektrinės) eksploataciją iki 2019 metų, laikantis visų saugumo reikalavimų – po to jėgainė bus išjungta iš sistemos“.

„Visi ... darbuotojai liks dirbti jėgainėje, kol jos veikla bus sustabdyta 2019 metais. Joks veiklos mažinimas neplanuojamas“, – sakoma bendrovės pranešime.

Miūlenbergo elektrinė, kuri pradėjo veikti 1972 metais, yra už 17 kilometrų į vakarus nuo Šveicarijos sostinės Berno.

Po 2011-aisiais Japonijoje įvykusios Fukušimos atominės jėgainės katastrofos Šveicarijos parlamentas patvirtino planą, pagal kurį šalies branduolinės elektrinės bus palaipsniui išjungtos iki 2034 metų.

Po Fukušimos katastrofos Miūlenbergo jėgainė ne kartą buvo tapusi branduolinės energetikos priešininkų, reikalavusių ją nedelsiant uždaryti, demonstracijų taikiniu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

www

zmones protingi ir mastantys zino ka daro nes pasaulis jau /atsikando/ to gero o musu /komunisteliai/ toliau verda /kose/ ir negalvoja kad patiems reikes gyventi Lietuva tai ne rusija ar amerika kur dideli plotai o gal valdininkeliai prisiplese milijonu tikisi nest kudasiu tik nezinia kas priims???....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS