Taivanas: Kinija savo pratybomis pakenkė taikai ir stabilumui regione | KaunoDiena.lt

TAIVANAS: KINIJA SAVO PRATYBOMIS PAKENKĖ TAIKAI IR STABILUMUI REGIONE

Taivano užsienio reikalų ministerija pirmadienį pasmerkė Kiniją, kad ši pakenkė taikai ir stabilumui regione, Pekinui baigus tris dienas trukusias karo pratybas aplink savarankišką salą.

Kinija „sąmoningai naudoja karines pratybas taikai ir stabilumui Taivano sąsiauryje pakenkti“, pareiškė Užsienio reikalų ministerija ir pridūrė, kad Taibėjus palaikys glaudžius ryšius su Jungtinėmis Valstijomis, kad „kartu atgrasytų nuo autoritarinės ekspansijos“.

Taivano gynybos ministerija nurodė, kad pirmadienį, Pekinui baigus pratybas, aplink salą suskaičiavo 12 Kinijos karo laivų ir 91 orlaivį.

„Nors (Kinijos) Rytų teatro vadovybė paskelbė apie pratybų pabaigą, kariuomenė niekada nesiliaus stengusis stiprinti savo kovinę parengtį“, – sakoma Gynybos ministerijos pareiškime ir priduriama, kad laivai ir orlaiviai buvo suskaičiuoti pirmadienį 18 val. vietos (13 val. Lietuvos) laiku.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Tik JAV pratybos prisideda prie taikos ir stabilumo visame pasaulyje. Jų net ir atominių bombų radiacija teigiamai veikia sveikatą. Pažiūrėkit, kokie ramūs ir paklusnūs dabar pabombinti japonai ar okupuoti korėjiečiai su vokiečiais . Gražu žiūrėti. Tik va tie kvaili rusai su kinais niekaip nenori paklusti. Truputį pabombinus tikriausiai būtų visai kitaip. Neblogai dar būtų pakurstyti kokius totorius ar uigūrus siekti nepriklausomybės ir demokratijos. Ukrainiečius sudurninti jau pavyko, bet nei totoriai, nei dagestaniečiai su jakutais ir čiukčiais kažkaip dar vis nepasiduoda. Blogai.

KAS UŽDRAUS KINIJAI

Vykdyti karines pratybas savo vandenyse? Ar tik Amerikos banditams leidžiama - "kur nori", "kada nori" ir "kiek nori"...Amerikos banditams - varykite į savo žemyną ir darykite tenai ką tik norite. Prieš tai išsigabenkite savo karines bazes iš visų pasaulio žemynų. O tai sulauksite dar vieno Afganistano....

Visiškiem glušiam

Visos pratybos vyksta iš anksto pranešus. Nieko nedomina tas regionas su populiacija kur net moterų neturi ir tik vien transvestitai. Juokingiausia ten vieni kitus kas kur kam iš ragatkės į klyną pataikė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS