Talibanas uždraudė bet kokius protestus | KaunoDiena.lt

TALIBANAS UŽDRAUDĖ BET KOKIUS PROTESTUS

Radikalus islamo Talibanas kol kas uždraudė bet kokius protestus šalyje. Pirmajame oficialiame Vidaus reikalų ministerijos pareiškime po vyriausybės suformavimo teigiama, kad niekas dabar neturėtų mėginti bet kokiomis aplinkybėmis organizuoti protestų. Už draudimo nepaisymą esą grės rimtas baudžiamasis persekiojimas.

Savo sprendimą Talibanas argumentavo tuo, kad praėjusiomis dienomis kai kurie žmonės trikdė viešąją tvarką. Kartu islamistai įvardijo sąlygas protestams ateityje. Organizatoriams reikės iš anksto gauti Teisingumo ministerijos leidimą. Likus mažiausiai 24 valandoms reikės teisėsaugai ir saugumo tarnyboms nurodyti demonstracijos priežastį, vietą, laiką ir skanduotes.

Praėjusiomis dienomis Talibanas ne tik jėga numalšino demonstracijas, bet ir uždraudė žiniasklaidai pranešinėti apie protestus. Moterys ir vyrai praėjusiomis dienomis sostinėje Kabule ir keliose provincijose išėjo į gatves, be kita ko, reikalaudami moterų teisių ir laisvės. Jų protestai taip pat buvo nukreipti prie vien iš vyrų sudarytą pereinamojo laikotarpio vyriausybę bei Pakistano kišimąsi į Afganistano reikalus. Kai kurie žurnalistai, norėję apie tai pranešti, patyrė fizinį smurtą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Pil.

Lietuvoje Talibano režimas neužilgo bus.Jau vien tik Po neteisėtų rinkimų ,nes rinkimų kvorumo nebuvo, perėmė seimą dabartiniai valdantieji. Rinkimai neturėjo būti užskaityti ,nes rinkėjų balsų buvo mažiau kaip pusė visų gyventojų balsavusių. Todėl rinkimai turėjo būti neivykusiais.Versti reikia Seimą lauk !!!

Anonimas

KO gero dabartinė LIETUVOS valdžia visa širdimi su jais.

Klpd.

Jeigu būtų kaip reikalaujama Lietuvoje tai niekas net ten nebūt uždraudęs. T.y. tyliai susirinkę, kalbas sakę tik vienas kitam ir protestavę nepatraukdami dėmesio, ne miestų centre. Na dar padainavę valandėlę, kitą..:D).
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS