„Transparency International“ ragina ES didinti spaudimą Baltarusijos valdžiai | KaunoDiena.lt

„TRANSPARENCY INTERNATIONAL“ RAGINA ES DIDINTI SPAUDIMĄ BALTARUSIJOS VALDŽIAI

Nevyriausybinė organizacija „Transparency International“ ragina Europos Sąjungos (ES) valstybes ir tarptautinę bendruomenę didinti spaudimą Baltarusijos valdžiai, kad ši nutrauktų smurtą prieš taikius protestuotojus šalyje.

„Kartu su Europos Sąjunga ir visa tarptautine bendruomene mūsų vyriausybės privalo didinti savo paramą ir naudoti visas įmanomas diplomatines bei politines priemones siekiant sukelti kuo didesnį spaudimą Baltarusijos valdžiai, kad smurtas būtų užbaigtas kaip įmanoma greičiau“, – teigiama organizacijos Europos ir Centrinės Azijos skyrių antradienį išplatintame bendrame kreipimesi.

Taip pat sveikinamas Lietuvos Vyriausybės sprendimas pasiūlyti prieglobstį opozicijos kandidatei į prezidentus Svetlanai Cichanovskajai „po to, kai buvo grasinta jos vaikams“, bei pasiūlymas pratęsti ES paramą nukentėjusiems nuo smurto.

„Daugelis mūsų yra matę brutalų smurtą savo valstybių gatvėse, kuris buvo pradėtas kaip atsakas taikiems protestams. Ašarinės dujos ir guminės kulkos negali sustabdyti piliečių galios amžiams. Mes esame tikri, jog Baltarusijos žmonės greitai sulauks pokyčių, kurių jie nusipelnė“, – teigia organizacija.

Baltarusijos valdžiai paskelbus, kad A. Lukašenka per prezidento rinkimus surinko 80 proc. balsų ir buvo perrinktas dar vienai kadencijai, šalyje kilo ir iki šiol tęsiasi tūkstantiniai protestai. Jie malšinami smurtu – sulaikyta per 7 tūkst. žmonių, sužeista keli šimtai, sulaikytieji praneša apie kankinimus sulaikymo įstaigose.

Europos Sąjungos šalių vadovai trečiadienį turėtų spręsti dėl sankcijų Baltarusijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS