Tūkstančiai ligoninių gydytojų prisidėjo prie naujausio JK streiko | KaunoDiena.lt

TŪKSTANČIAI LIGONINIŲ GYDYTOJŲ PRISIDĖJO PRIE NAUJAUSIO JK STREIKO

Jungtinės Karalystės ligoninių gydytojai pirmadienį pradėjo trijų dienų streiką dėl darbo užmokesčio tą pačią savaitę, per kurią taip pat streikuos mokytojai, geležinkelių darbuotojai ir valstybės tarnautojai.

Gydytojai teigia, kad nuo 2008 metų, kai jų darbo užmokestis kelerius metus buvo didinamas žemiau infliacijos lygio, jų atlyginimas faktiškai sumažėjo 26 procentais.

Prieš streiką jiems atstovaujanti organizacija – Britų gydytojų asociacija (BMA) – pradėjo reklaminę kampaniją, kurioje teigė, kad naujai kvalifikuoti gydytojai uždirba mažiau nei kai kurie kavinių darbuotojai.

„Pret a Manger“ paskelbė, kad mokės iki 14,10 svarų sterlingų (beveik 16 eurų) už valandą“, – sakoma reklaminėje kampanijoje.

„Jaunesnysis gydytojas uždirba tik 14,09 svarų sterlingų. Šios vyriausybės dėka galima uždirbti daugiau iš kavos patiekimo nei iš pacientų gelbėjimo. Šią savaitę jaunesnieji gydytojai streikuos, kad jiems būtų mokama tiek, kiek jie yra verti“, – priduriama joje.

Šios vyriausybės dėka galima uždirbti daugiau iš kavos patiekimo nei iš pacientų gelbėjimo.

Prognozuojama, kad trečiadienį streikuos šimtai tūkstančių darbuotojų, įskaitant mokytojus, Londono metropoliteno mašinistus, BBC žurnalistus ir universitetų darbuotojus.

Nuo praėjusių metų Jungtinėje Karalystėje dėl sparčiai augančių maisto, energijos ir būsto kainų vyksta įvairių sektorių darbuotojų streikai – nuo slaugytojų ir greitosios pagalbos darbuotojų iki teisininkų ir dokininkų.

Visi jie susidūrė su vyriausybės prieštaravimu, kad šalis negali sau leisti infliaciją didinančio atlyginimų didinimo.

Vadinamųjų jaunesniųjų gydytojų (gydytojų, kurie nėra vyresnieji specialistai, bet gali būti sukaupę dešimtmečius patirties) streikas yra ilgiausias, kokį jie kada nors yra surengę.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

O

Ubagyne tyku ramu visi viskuom patenkinti vergai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS