Turkija grasina JAV sankcijomis | KaunoDiena.lt

TURKIJA GRASINA JAV SANKCIJOMIS

  • 6

Ginče dėl rusiškos ginklų sistemos S-400 įsigijimo Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlütas Cavusoglu pagrasino JAV sankcijomis.


„Jei Amerika užims mums priešišką poziciją, tada – mes jiems tai ir sakėme, nėra paslaptis – mes imsimės atsakomųjų priemonių“, - pareiškė jis stočiai „TGRT Haber“.
Nepaisant JAV protestų, gynybinės sistemos S-400 komponentus Rusija liepos 12-ąją pradėjo tiekti Turkijai. Dėl to JAV svarsto įvesti Ankarai sankcijas.
 
Vašingtonas baiminasi, kad Rusija per jautrų S-400 sistemos radarą gali sužinoti informaciją apie naujojo JAV naikintuvo F-35 pajėgumus. Dėl to Vašingtonas pašalino Turkiją iš naikintuvų programos.
 
M. Cavusoglu teigė tikįs, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas nenori baudžiamųjų priemonių. Ketvirtadienį D. Trumpas, paklaustas apie sankcijas, sakė: „Pažiūrėsime“. Esą bus matyti, kas bus.
 
Jau pernai JAV buvo paskelbusios baudžiamąsias priemones Turkijai. Tada šio žingsnio imtasi dėl Turkijoje kalinamo amerikiečių pastoriaus Andrew‘o Brunsono. Baudžiamosios priemonės paveikė Turkijos ekonomiką. Naujos sankcijos gali dar kartą paaštrinti ekonominę krizę šalyje.
 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Xex

Turkai prie Kipro išrado daug gamtinių dujų. Dėl to ir įsigijo, kad gąsdinti visus. Rusai jau gamina o gal ir turi C-500.

...

JAV jau verkia.

durneliai

su kuo susidesi tuo ir patapsi susidesi su ruskiu tapsi kaip ruskynas bomžynas šita patirti mes turim , turkai matyt dar ne
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS