Turkijoje suimta per protestus prieš vyriausybę batų dėže mojavusi moteris | KaunoDiena.lt

TURKIJOJE SUIMTA PER PROTESTUS PRIEŠ VYRIAUSYBĘ BATŲ DĖŽE MOJAVUSI MOTERIS

Turkijoje suimta moteris, kuri protestuodama prieš vyriausybę dėl plataus masto korupcijos skandalo, į kurį yra įsivėlę premjero Racepo Tayyipo Erdogano (Redžepo Tajipo Erdohano) sąjungininkai, mojavo batų dėže, pirmadienį pranešė vietos žiniasklaida.

Batų dėžė tapo korupcijos skandalo simboliu po to, kai šį mėnesį policija per kratą vieno įtariamojo valstybinio banko „ Halkbank“ vadovo namuose rado 4,5 mln. JAV dolerių batų dėžėse.

Pensininkė Nurhan Gul (Nurchan Giul) buvo trumpam sulaikyta vakariniame Akchisaro mieste sekmadienį, už tai, kad premjerui R.T.Erdoganui sakant kalbą partijos mitinge ji mojavo batų dėže.

„Aš paėmiau tuščią batų dėžę ir ja mojavau... Po minutės ar dviejų į mano duris pasibeldė policija ir saugumo pareigūnai ir paklausė, kas mojavo batų dėže“, – pasakojo moteris laikraščiui „Hurriyet“.

Moteris sakė, kad buvo apklausta ir iki teismo paleista.

Pagrindinės opozicinės Respublikonų liaudies partijos (CHP) vadovas Kemalis Kilicdaroglu (Kemalis Kiličdarohlus) paskambino N.Gul ir išreiškė jai savo paramą.

„Teisę protestuoti turi kiekvienas pilietis“, – sakė jis.

Tyrimas dėl korupcijos šalies valdžios sluoksniuose prieš kitų metų rinkimus yra rimtas išbandymas R.T.Erdoganui.

Po policijos kratų kelių R.T.Erdogano sąjungininkų namuose šalyje kilo antivyriausybinių demonstracijų banga, kurių dalyviai ragina atsistatydinti 11 metų iš valdžios nesitraukiantį vadovą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS