Tyrimas: Europoje daugiau nei pusė LGBT priklausančių besimokančiųjų patiria patyčių | KaunoDiena.lt

TYRIMAS: EUROPOJE DAUGIAU NEI PUSĖ LGBT PRIKLAUSANČIŲ BESIMOKANČIŲJŲ PATIRIA PATYČIŲ

Daugiau nei pusė visų LGBT bendruomenei priklausančių Europos studentų ir mokinių patiria patyčių dėl savo lytinės orientacijos, rodo pirmadienį  UNCESCO paskelbti tyrimo rezultatai.

Maždaug 80 proc. apklaustųjų nurodė, kad yra girdėję neigiamų komentarų kitų asmenų atžvilgiu dėl to, kad jie, kaip manoma, priklauso LGBT, sakoma Tarptautinės LGBT jaunimo ir studentų organizacijos (IGLYO) paruoštoje ataskaitoje.

Joje nurodoma, kad daugiau nei du trečdaliai tyrime dalyvavusių lesbiečių, gėjų, biseksualų, translyčių ir kitų bendruomenei priklausančių studentų ar mokinių nurodė sulaukę neigiamų komentarų.

2019 metais IGLYO atliktoje apklausoje dalyvavo 17 tūkst. 13–24 metų asmenų.

„Visi sako, kad gali tu būti kas nori, gali būti laisvas, gali išsireikšti mokykloje. Bet jeigu pabandai būti kitoks, sulauki priešingos reakcijos“, – UNESCO cituoja 19 metų bendruomenės studentą.

Dauguma apklaustųjų sakė niekada nepranešę apie patirtas patyčias mokymo įstaigos darbuotojams.

„Nepaisant pasikeitusio diskurso daugelyje šalių, daug LGBT studentų ir mokinių vis dar jaučiasi nesaugūs ir nepageidaujami mokyklose“, – nurodė vienas IGLYO vadovų Jonathanas Begeris (Džonatanas Begeris).

Tyrimas parodė, kad daugeliui mokytojų „trūksta pasitikėjimo ir žinių, kad galėtų palaikyti LGBT mokinius“.

UNESCO ir IGLYO paragino vyriausybes ir mokymo įstaigas patobulinti švietimo programas, įtraukiant į jas pamokas apie LGBT žmones, jų istoriją ir patirtis.

„Šias pastangas turi papildyti mokymai ir mokytojų įgalinimas rengti įtraukias mokymo programas, kad jie galėtų skleisti žinias ir imtis veiksmingų sprendimų incidentų ir grėsmių atveju“, – sakoma jų pareiškime.

Tyrimo išvados paskelbtos minint Tarptautinę dieną prieš homofobiją, transfobiją ir bifobiją. Ši diena minima nuo 2004 metų.

Tą pačią dieną 1990 metais Pasaulio sveikatos organizacija išbraukė homoseksualumą iš psichikos sutrikimų sąrašo.

Daugelis JT agentūrų Tarptautinės dienos prieš homofobiją, transfobiją ir bifobiją proga organizuoja įvairius renginius.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Patyčias patiriami visi

Ir visokie. Stori, žvairi, invalidai, pensininkai, skurstantys. Kodėl tik lg bt tapo šventomis karvėmis?

//////

na tai ir visiskai suprantama , niekas nenori nei bendraut nei reikalu turet su nusususiais iskrypeliais..bei kalbet ,nei prie vieno stalo sedet .....net sikt su tokiais gnydom nesinori kartu eit,

Manau

Kad didžiausia pandemija yra lbgt iškrypėlių,reikia surasti vakcinos kaip juos išgydyti? Kur mokslininkai dingo?Čia tai tikrai yra pasaulio katastropa.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS