U. von der Leyen: JK turi gerbti „Brexito“ sutartį | KaunoDiena.lt

U. VON DER LEYEN: JK TURI GERBTI „BREXITO“ SUTARTĮ

Europos Komisijos (EK) pirmininkė Ursula von der Leyen perspėjo Jungtinę Karalystę (JK), kad ši yra teisiškai įsipareigojusi laikytis „Brexito“ sutarties, kuria turi paremti dvišaliai ES ir JK santykiai ateityje.

„Tikiu, kad britų vyriausybė įgyvendins išstojimo susitarimą – įsipareigojimą pagal tarptautinę teisę ir būtiną sąlygą bet kokiai partnerystei ateityje“, – sakė EK pirmininkė.

U. von der Leyen taip sureagavo į britų laikraštyje „Financial Times“ pasirodžiusią informaciją, kad JK premjeras Borisas Johnsonas planuoja priimti įstatymus, kurie pakeistų kai kurias pernai pasirašytos „Brexito“ sutarties dalis.

Pasak „Financial Times“ šaltinių, šią savaitę JK parlamentui bus pateiktas įstatymo projektas, kuris panaikintų kai kuriuos susitarimus, susijusius su Šiaurės Airijos muitinėmis ir valstybės parama.

Savo ruožtu JK vyriausybė teigė „sunkiai dirbanti, kad išspręstų kilusius klausimus dėl Šiaurės Airijos protokolo“, tačiau svarstanti ir „atsarginius variantus“.

U. von der Leyen perspėjo, kad, Briuselio nuomone, sutarties dalis, kuri užtikrina, kad Šiaurės Airija ir po „Brexito“ pereinamojo laikotarpio laikysis kai kurių ES taisyklių ir išlaikys laisvą judėjimą su Airija, yra esminė.

Protokolas dėl Airijos ir Šiaurės Airijos, tviteryje rašė U. von der Leyen, „yra būtinas norint užtikrinti taiką ir stabilumą saloje bei bendrosios rinkos vientisumą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kiek dar dešimtmečių 3,14sit protą del to brexito?

Vakaru bekiaušiu lezbistanas galetu dedes volodios pagalbus paprasyt. Tai ta barysa padetu i vieta per 15 minuciu ir butu baigtas kriukis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS