U. von der Leyen: sankcijos Rusijai išliks | KaunoDiena.lt

U. VON DER LEYEN: SANKCIJOS RUSIJAI IŠLIKS

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) trečiadienį metiniame pranešime pabrėžė, kad Europos Sąjungos sankcijų paketai, priimti dėl Rusijos invazijos į Ukrainą, išliks, ir sakė, kad europiečiai privalo išlaikyti savo ryžtą Maskvos atžvilgiu.

„Noriu pasakyti labai aiškiai: sankcijos išliks. Šiuo metu turime demonstruoti ryžtą, o ne susitaikėliškumą“, – pareiškė U. von der Leyen, Europos Parlamente skaitydama savo pranešimą apie Sąjungos padėtį.

Tarp klausytojų Europos Parlamente Strasbūre buvo Ukrainos pirmoji ponia Olena Zelenska, pakviesta kaip U. von der Leyen garbės viešnia. Europarlamentarai jai plojo atsistoję.

U. von der Leyen sakė, kad nuvyks į Kyjivą susitikti su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

„Šiandien nuvyksiu į Kyjivą susitikti su prezidentu Zelenskiu, detaliai“ aptarti Europos pagalbos tęstinumo, nurodė EK vadovė.

„Pirmą kartą per savo istoriją šis Parlamentas mūsų Sąjungos padėtį aptarinėja Europos teritorijoje vykstant karui“, – sakė U. von der Leyen, vilkėjusi Ukrainos vėliavos spalvų drabužius.

„Brangi Olena, reikėjo begalinės drąsos stoti prieš [Rusijos prezidento Vladimiro] Putino žiaurumą. Jūs tos drąsos suradote“, – sakė ji.

Gairės: Ursula von der Leyen, sankcijos, Rusija, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS