Uganda paskelbė, kad baigėsi Ebolos viruso protrūkis | KaunoDiena.lt

UGANDA PASKELBĖ, KAD BAIGĖSI EBOLOS VIRUSO PROTRŪKIS

Uganda trečiadienį paskelbė, kad Ebolos viruso protrūkis, kilęs praėjusių metų pabaigoje ir nusinešęs 55 žmonių gyvybes, baigėsi.

Apie tai pranešė Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) ir šalies sveikatos apsaugos ministrė.

„Mums pavyko sėkmingai suvaldyti Ebolos viruso protrūkį Ugandoje“, – sakė sveikatos apsaugos ministrė Jane Ruth Aceng (Džein Rut Aseng) ceremonijos centriniame Mubendės rajone metu. Šioje vietovėje rugsėjį pirmą kartą buvo aptiktas virusas.

J. R. Aceng teigė, kad sausio 11-ąją sukako 113 dienų nuo Ebolos viruso protrūkio Rytų Afrikos šalyje pradžios.

PSO duomenimis, ligos protrūkis baigiasi, kai 42 dienas iš eilės, o tai yra dvigubai ilgesnis nei Ebolos viruso inkubacinis laikotarpis, nėra jokių naujai užregistruotų ligos atvejų.

„Uganda greitai sustabdė Ebolos viruso protrūkį, sustiprindama pagrindines kontrolės priemones, tokias kaip stebėjimas, kontaktų atsekamumas, infekcijų prevencija ir kontrolė“, – PSO išplatintame pranešime cituojama ministrė.

„Nors mes dėjome daugiau pastangų, kad devyniose nukentėjusiose apygardose būtų imtasi ryžtingų atsakomųjų priemonių, stebuklinga priemonė buvo mūsų bendruomenės, kurios suprato, kaip svarbu daryti tai, ko reikia, kad protrūkis liautųsi, ir ėmėsi veiksmų“, – pridūrė J. R. Aceng.

PSO teigė, kad iš viso buvo patvirtinti 142 susirgimai. 55 užsikrėtusieji mirė ir 87 pasveiko.

PSO taip pat sakė, kad protrūkį Ugandoje sukėlė Sudano Ebolos virusas – viena iš šešių Ebolos viruso rūšių, nuo kurios dar nėra patvirtintos vakcinos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS