Ukraina: Tarptautinis Baudžiamasis Teismas atidarė biurą Kyjive | KaunoDiena.lt

UKRAINA: TARPTAUTINIS BAUDŽIAMASIS TEISMAS ATIDARĖ BIURĄ KYJIVE

  • 0

Ukrainos generalinis prokuroras ketvirtadienį pranešė, kad Tarptautinis Baudžiamasis Teismas (TBT), siekdamas patraukti Rusijos pajėgas atsakomybėn už galimus karo nusikaltimus, atidarė savo biurą Kyjive.

Kyjivas paragino įsteigti specialų tribunolą, kuris leistų atsakomybėn patraukti Maskvos vadovybę, atsakingą už pažeidimus, padarytus per 2022 metų vasario 24 dieną pradėtą invaziją.

„Šiandien žengtas svarbus žingsnis mūsų kelyje į teisingumo atkūrimą. Ukrainoje atidarytas Tarptautinio Baudžiamojo Teismo biuras – didžiausias TBT biuras už Hagos ribų. Dabar mūsų bendradarbiavimas bus dar veiksmingesnis ir efektyvesnis“, – socialiniuose tinkluose rašė generalinis prokuroras Andrijus Kostinas.

Šis žingsnis žengtas po to, kai kovą Hagoje buvo atidarytas tarptautinis biuras, tiriantis Rusijos įsiveržimą į Ukrainą.

Kyjivas tokį sprendimą pavadino istoriniu pirmuoju žingsniu link tribunolo Maskvos vadovybei.

„Priešingai nei nusikalstamas Rusijos režimas, Ukraina neturi ko slėpti“, – sakė A. Kostinas.

„Kartu su visu civilizuotu pasauliu mus vienija vienas tikslas – užtikrinti, kad agresorius būtų patrauktas atsakomybėn už visus padarytus nusikaltimus“, – pridūrė jis.

Įvairiuose karo etapuose kelios Vakarų šalys siuntė į Ukrainą tyrėjus, kad šie padėtų Kyjivui ištirti Rusijos pajėgų nusikaltimus.

Hagoje įsikūręs TBT tiria galimus karo nusikaltimus ir nusikaltimus žmoniškumui, įvykdytus per karą Ukrainoje.

Jis taip pat išdavė Rusijos prezidento Vladimiro Putino arešto orderį dėl neteisėto Ukrainos vaikų deportavimo į Rusiją.

Gairės: Tarptautinis baudžiamasis teismas, Kyjivas, atidarė biurą, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS