Ukraina žada stengtis siųsti daugiau grūdų Afrikai | KaunoDiena.lt

UKRAINA ŽADA STENGTIS SIŲSTI DAUGIAU GRŪDŲ AFRIKAI

Su užpuolike Rusija kariaujanti Ukraina padarys visa, kas jos jėgoms, kad nusiųstų daugiau grūdų Afrikai, pažadėjo ukrainiečių užsienio reikalų ministras.

Dmytro Kuleba šią savaitę Senegale pradėjo savo kelionę po Afrikos žemyną. Pirmadienį jis susitiko su Senegalo prezidentu Macky Sallu (Makiu Salu), šiuo metu pirmininkaujančiu Afrikos Sąjungai (AS).

Ukraina siųs „į Afriką grūdų pilnus laivus“, sakė D. Kuleba bendroje spaudos konferencijoje su kolege senegaliete Aissata Tall Sall (Aisata Tal Sal).

„Iki paskutinio atodūsio darysime visa, ką galime, kad dėl maisto saugumo toliau eksportuotume ukrainietiškus grūdus į Afriką ir pasaulį“, – pridūrė Ukrainos diplomatijos vadovas.

Daug Afrikos šalių yra labai priklausomos nuo grūdų importo iš Rusijos ir Ukrainos. Rinkoje atsiradus stygiui, Rusija stengiasi piktadariu vaizduoti Vakarus, kaltindama juos dėl augančių maisto kainų.

Vakarų lyderiai kaltina Kremlių ciniškai naudojantis maistu kaip ginklu ir kariaujant imperinio stiliaus grobikišką karą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Ukraina yra grūdų eksportuotoja

Vadinasi grūdus parduoda tam kas perka. Jei perka Afrikos šalys, tai gauna turtingos Afrikos šalys. Jei perka Vakarų labdaros organizacijos, tai gauna badaujanti Afrika. Pirmo laivo su kukurūzais žkodėl niekam nereikėjo, plaukiojo savaitę kol iškišo.. Matyt dar nelabai badauja.

slava okraina

py de rastam slava. Is daugiau nei 300laivu su grudai, tik 8 pasieke vargsus, kiti nukeliavo i Europa.

Uk

Pirma paklausk kas jums leis...galvojate ginklai už dyką ..cha cha cha

SUSIJUSIOS NAUJIENOS